A Nyugatnak nem szabad bevonulnia Ukrajnába

2021. december 16. 18:52

A NATO valójában nem tud releváns választ adni, mert azzal beláthatatlan folyamatokat indítana el.

2021. december 16. 18:52
null
Tóth-Bíró Zsófia
Reaktor

„Erős mondattal indítja Marshall Auerback, a Bard College Levy Intézetének kutatója, írását: szerinte a NATO »már régóta indokolatlanul létezik.« A cikkében radikális, de legalábbis érdekes állításokat megfogalmazó Auerbacket nem ismerem, de a kontextus kedvéért megjegyzem, ez az a Bard College, amely évek óta kap óriási adományokat Soros Györgytől, és amelynek posztgraduális kampuszát a milliárdos hozta létre. Ezzel az intézménnyel kötött megállapodást a CEU, amikor a magyar felsőoktatási törvény miatt hirtelen sürgőssé vált számára, hogy az USA-ban is felmutathasson egyetemi oktatási tevékenységet.

Mindenesetre Auerback finoman fogalmazva is szembe megy a Nyugaton fősodratúnak számító nézetekkel Ukrajnát és Oroszországot illetően, megkérdőjelezi a NATO létjogosultságát. Lord Hastings Lionel Ismayt, a NATO első, brit főrend főtitkárát idézve, rávilágít, hogy NATO-t azért hozták létre, hogy »kívül tartsuk a Szovjetuniót, benntartsuk az amerikaiakat, és lent tartsuk a németeket.«

Auerbach szerint a Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták. Az újabban felmerülő nemzetközi fejleményekre pedig a NATO valójában nem tud releváns választ adni szerinte, mert azzal beláthatatlan folyamatokat indítana el.”

Nyitókép: NATO gyakorlat.
MTI/EPA-PAP/Tomasz Waszczuk

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. december 17. 08:51
meg a ruszkiknak se, ugye?
Forgalmazó
2021. december 16. 21:45
Az oroszok oroszországban összevonták csapataikat Vonder lejjen califat is megmondta tuti akarnak valamit, ráadásúl a Nato bombázóit sem engedik be Oroszország légterébe és Moszkva felett sem repülhetnek el Nato harci gépek, micsoda aljasság, büntessük meg hát őket mégjobban a közkatonákat is tiltsuk ki a nagy EU-ból és a háziállataikat is vonjuk szankciók alá mert ez már tarthatatlan!
Kamov
2021. december 16. 21:41
Ha ukrajna , lerohanja Donyecket és Luhánszkot , az oroszok és a fehéroroszok lépni fognak.
Dicsértessék
2021. december 16. 20:53
Másrészt az oroszellenesség funkcioja a nyugati fasiszta rezsimekben az, hogy lehetővé reszik az elnyomást. A nemlétező "oroszveszély" mindenféle aljasság és hatalmi visszaélés indoka, lsd. még a bajba került Kaligelit, aki egyből orosztitkosszolgalatozással probált kikeveredni a csavából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!