Zászlónk a Statue of Libertyn

2021. november 18. 07:06

Tudom, olyan időket élünk, amikor a „Nyugatra” haragudni illik.

2021. november 18. 07:06
null
Kácsor Zsolt
Népszava

„Tételezzük fel, hogy a zászlót nem amerikaiak tűzték ki, s hogy amerikai politikusoknak az akcióhoz közük sem volt, hanem fogadjuk el azt a magyarázatot, hogy azt a zászlót kinn tartózkodó magyarok tűzték ki – ebben az esetben is ott mocorog bennünk az a nyugtalanító kérdés, hogy vajon az amerikai társadalom megmozdult-e a magyarok megsegítésére? Az a kiábrándító hírem van, hogy igen.

Tudom, olyan időket élünk, amikor a »Nyugatra« haragudni illik, »ezek nekünk sose segítettek« satöbbi, mindig is »mi védelmeztük Nyugatot« satöbbi, lehetne sorolni a hasonló hülyeségeket napestig. Ettől függetlenül tény, hogy az adományozási kultúrában élen járó amerikai társadalom civil szervezetei összesen 2,7 millió dollár értékű adományt kalapoztak össze nekünk. S amikor a magyar miniszterelnököt még Nagy Imrének hívták, Eisenhower elnök 20 millió dollár értékű élelmiszer- és gyógyszersegélyt ajánlott fel Magyarországnak. Hogy mit csinált az említett Nagy Imre azon a bizonyos november 18-i vasárnapon? A budapesti jugoszláv követségen tartózkodott mint menedékkérő, mert a kormányfői tisztségben akkor már Kádár János ült. S hogy mivel foglalkozott Kádár János kormánya azon a napon, amikor az amerikai Szabadság-szobron a magyar zászlót lengette a szél? Éppen arról tárgyalt a jugoszláv vezetéssel, hogy elengedik-e Nagy Imrét és társait romániai fogságba. Most pedig gondolkodjunk el rajta, hogy az amerikai Szabadság-szobron vajon mikor leng majd újra magyar zászló. Már ha egyáltalán lesz, aki kitűzze.”

Fotó: Islam Dogru / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. november 18. 21:43
"Tudom, olyan időket élünk, amikor a „Nyugatra” haragudni illik." Nem, nem, nem. Ezt egy hithű (?) bolseviknak ( vagy fizetett provokátor, .... bár ott ez ugyanazt jelenti) illene tudnia, mármint hogy haragudni a cuculizmus idejében kellett. Most ájuldozni kell, és talpat nyalni. Mikor, ... kinek? Ugye, elvtárs?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. november 18. 12:54
A nyugat mindig is az ellenségünk volt és az is marad. Soha nem lehet megbízni bennük mivel minden egyes alkalommal hátbaszúrtak. Az hogy a népszavás kis felszopójuk éppen mit mond az teljesen érdektelen
Járványfigyelő
2021. november 18. 12:18
Hogy állsz az olcsó házisörrel? Májad van még hozzá? Veséd? Kicsit püffedtnek tűnsz..
Saksafar
2021. november 18. 10:52
"S amikor a magyar miniszterelnököt még Nagy Imrének hívták, Eisenhower elnök 20 millió dollár értékű élelmiszer- és gyógyszersegélyt ajánlott fel Magyarországnak" És mindeközben átadtak minket a Szovjetuniónak. A II. VH lezárásánál pedig szintén megegyezés alapján Bécsből kivonultak a ruszkik, tőlünk pedig nem. Látszott a határvonal, hogy mit tekint a nyugat fontosnak. Tehát sajnos nem hülyeség, hanem való igaz, soha nem segítettek, nem voltak hálásak semmiért, sőt 1920-ban is hagyták, hogy az történjen velünk, ami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!