Állítsuk meg Trüffelt! – avagy valami az MTV EMA-ról

2021. november 16. 17:48

Az őrület napi szinten bejelentkezik mostanában, mi pedig nézhetünk magunk elé újra és újra.

2021. november 16. 17:48
null
Johannes Thezeroth
Mandiner

„Itt nem lesz véreskezű diktatúró joghurtből,
békésen aludtejból sunyiba direkt,
nagy magyar iróból NAT,
hiába erőlködik ennyire a 0rbán.
Oké?!
Minálunk nem fog vonulva hitlerezni becsületnapon a
bifidusz eszenzisz."

(Részlet az EKPF – Egyre Kevésbé Puha Fotelek – TEJhatalom c. számából) #lowfat #lófxszt #dzsághört #teljhitler #laktózérzékenység #nemnemsoha

*

„Mondják, Rudolf Pannwitz egész életén át rettegett, hogy az utolsó szó, amit halálos ágyán kimond, oly piszkos lesz és alacsony és aljas és sötét, hogy a létörvénybe végre is visszarántja és a megszabadulást ellehetetleníti. A félelem minden, csak nem alaptalan. Bach hózentrógere. Platón és a disznósajt. Mindig a dolgok. (...) Evangéliumában Szent Zohán megemlít egy északi indián királyt, aki legnemesebb boraiba iszonytató ábrázatú szalonnát tunkolt és hangosan nevetett. Valószínűleg Sankarának van igaza, és az ember a dolgok komor rabságában él, és ha néha angyalokkal társalog is, azért a szafaládéról lemondani nem tud. Nem és nem. (...) Van Palazzo Pittink, néger köpőcsészénk és perui vázánk és kínai parkettánk és Hölderlinünk és az egész mit sem ér, mert az ember morálisan nem intakt. (...) A helyzet legalábbis kétségbeejtő."
(Pszeudo-Hamvas Béla összes művei, részlet)

*
„Gubás Gabi, könyörögj érettünk!"

(falfirka)

***

...Szóval az őrület napi szinten bejelentkezik mostanában, mi pedig nézhetünk magunk elé újra és újra – de nem ám elképedésünkben, hanem úgy egyáltalán és eleve:

posztmodern létezésünk egy merő nézés, a meglepődés merőben totális hiánya immár.

Hitlerbajszos Orbán a Mancs címoldalán? Ez is csupán egy a temérdek semmi közül, minden mindennel kavarodik össze, ömölünk, nemde, egymásba is bele, lé a lébe, körvonalaink elmosódtanak, yo, itt páviánszívet ültetnek emberekbe, meg sertésmájat, a Libriben – legott – Hamvas Béla bátyánk mered és tekintget Oravecz Nóra bikinivonalára.

De azért mégiscsak maradnak bizonyos árnyalatok ebben a mindenre kiterjedő nem-meglepődésben – időről időre valamiféle különös módon differenciálódik a teljességgel szétáradó közöny, a zsibbasztó, mélyvénás érdektelenség. Önmagára emlékezik bennünk az izgalom, testvérek, ilyenkor; ontológiai karónvarjú horgadozik valahol mélyen legbelül, s:

enni kér halkan.

Itt van például ez az MTV EMA. Vagy nincs – nehéz megmondani ebben a hatalmas gőzben, ami talán magas hegycsúcs, esetleg mély gödör vagy lángforró eperzselé** (lásd fent), de hát éppen ezt lehet imádni ezekben az úgynevezett produkciókban, ezt a már-már félelmetesen nyújtózkodó totális érvénytelenséget, hogy tudniillik akármit is találnál mondani róluk agyilag elkószafaszálva, mondhatnád az ellenkezőjét is

pontosan ugyanakkora hittel és erővel.

Teszem azt írtam egy limericket, és most ide is másolom, értsd meg, nem tudsz leállítani:

Volt egy lány, úgy hívták: Askar.
Nem érte soha nagy fxszkár.
Így szólt: „Ez nem fair... –
a végén nekem kell
Askart az Askarral fxck hard?!” :( :( :(

Hanem az MTV EMA.

Most azt nyilván hagyjuk is – egyáltalán, hagyni kéne az egészet lassan –, hogy bár a zene jelenlétét két darab M betű is megígérte rögtön a gála nevében – túlságosan sokat azért mégse sikerült kapnunk belőle („Matematikus volt Rozali, / szexelni nem szexelt, mondhatni. / »Ez már fix, Róza? / nix vers, csak próza...« / Fix, persze – szóla –, hisz tosz a pí!" – bocs, most jutott eszembe), érkezett helyette full frontal LMBTQ-propaganda és kormányellenes politikai agitáció úgyszintén direkte,

kormányzati pénzből(!) természetesen,

csak hogy még tovább dagadjon keblünkben a zavar és még jobban önmagába csavarodjék a végtelenül unalmas minden – hisz diktatúra van minálunk,

közben meg viszont de nem,

csak valahogy úgy, hogy mégis.

Keresem a kapaszkodókat, de nem lelém. „Is that Ivana Trump?"***

„A transznemű énekesnő két új dalt is bemutatott az eseményen, ráadásul nem is akárhogyan. Egy hatalmas kókuszon befordulva, a metálturult húzó izmos férfiakra hajazó táncosokkal körbevéve énekelt arról, mennyire szeretné, ha a kedves hallgató a szájába venné a kókuszait, majd utána rátért a Hit It From the Back című számára, ami még egyértelműbb utalás a szexre. Persze ha a szöveg nem lett volna elég egyértelmű, az egy tucat férfi táncos azzá tette: egy hatalmas kötelet húztak a lábuk között, miközben a dalra vonaglottak. A koncertek között pedig átadták az MTV EMA díját a Budapest Pride szervezőjének, Radványi Viktóriának, aki óriási tapsot kapott azután, hogy megköszönte barátnőjének a díjat, majd arra buzdított mindenkit, hogy menjen el szavazni"

– írja a Telex.

Óriási közhely, tudom, de hát férfi legyen a talpán, vagy legalábbis ember, aki egy ily szemérmetlenül hivalkodó, szétvetett lábú táptalajjal szemközt ne sütné el – tehát eszembe jutott és képtelen vagyok magamban tartani, óriási erővel ötlött föl bennem a kérdés, ami nagy és ál-, elnézést, hogy

vajon az észak-koreai elnyomósdiban is ennyire pokolian nehéz élni? Ott is olyan eszeveszettül rossz a helyzet, mint Magyarországon?

Én nem tudom.

Amúgy holnap mit csináltok?

** fehér nyakad leperzselé
***Amerikai pszichó, Patrick Bateman és Paul Allen éttermi jelenete, részlet

(Nyitókép: YouTube / Måneskin 'MAMMAMIA' Live | MTV EMA 2021)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. november 17. 09:58
Egyről nem beszéltek, kedves nertárs: ki hívta őket ide?
röviden
2021. november 17. 07:47
Látom, erre a szürreális jelenségre adott szürreális reflexióra mindenki elő tudja rántani a saját becsípődéseit, ezzel mintegy igazolva a szerzőt. :)
-Zsolt-
2021. november 16. 23:04
Kár, hogy Lil Nas nem lépett fel. Röfi kultúrálódott volna kicsit: https://www.youtube.com/watch?v=QDYDRA5JPLE
Salitis
2021. november 16. 21:57
Ne reklámozzuk már ezeket! Aki kíváncsi rájuk, majd megkeresi őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!