„Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik”

2021. november 26. 10:00

Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett.

2021. november 26. 10:00
null
Bajnai Gordon
Facebook

»Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik.«
Esterházy Péter: Hrabal könyve

Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az »ügy«-ről.

A kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat.
Ezek a furcsa, a hatalom érdekeiért (és nem ellene) harcoló »Anonymusék« néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést. Céljuk nyilvánvalóan az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák.

Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható.
Ezért a mai napon büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen is. 
Hátha egyszer még majd kiderül, valójában ki bújik az álarc mögé.

Azokat a politikusokat és sajtómunkásokat pedig, akik ezeket a becsületsértő vádakat központi utasításra, egy kottából szajkózzák, arra biztatom: kérjék el, szerezzék meg az eredeti vágatlan, csorbítatlan szöveget. Talán tudják is, merre keressék.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2021. november 27. 14:53
Van, aki a dicsfényt, van, aki a szennyet vonzza be! C'est la vie! - így a művelt francia. Ezt a Libás Gordonnak is értenie kell, ha már Soros (szak)szervezete Fro-ba dugta be "dolgozni"! Most se kellett volna hazajönni, hacsak nem a reménybeli szajré vonzotta haza!
Pelso j.
2021. november 27. 14:32
Na, és, mit foglalkozol velük? Szóra sem érdemesek.
roughneck
2021. november 27. 13:47
Es az mar csak a hab a tortan, hogy a Geri altal letrehozott mehlegelokon rovarirtasra szerzodott az egyik cegevel, mert libatartasra akar berendezkedni, biztositva a fovaros husellatasat a nehez idokben.
Bauerj
2021. november 27. 12:36
Egyem azt a nem értettünk hozzá érzékeny lelkedet, Bajnai. Hát, tűrjed csak, vastagon megérdemled. Akkor nem háborogtál, amikor komplett kampányt építettek elvtársaid valamelyik Fidesz potentát elferdített, szövegkörnyezetéből kiragadott mondatára. Csak emlékeztetőül: "Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó meg a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés." (Gyurcsány) Egyébként meg hozd nyilvánosságra a teljes felvételt, ha annyira ártatlan vagy, amennyire állítod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!