Az egyik bíró meg a másik bíró

2021. november 26. 11:10

Ez egy alkalmi cikk a bíráskodás állásáról – de írhattam volna szocializmust is bíráskodás helyett.

2021. november 26. 11:10
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Fák közt, / virág közt / ülök egy padon. / Kotyogok, mint elhagyott csolnak, / sok lágy levegő locsolgat – s a tűrhetetlen igazságtalanság nagy csendjét hallgatom. (József Attila után szabadon)

A tűrhetetlen igazságtalanság nagy csendjét kell végre megtörni – szem előtt tartva persze, hogy a bírói hatalom az bizony független hatalmi ág, nincs is ezzel semmi baj, csak akkor, amikor ez a bírói hatalom hirtelen függetlenné válik igazságtól, tisztességtől is, ezt az állapotot pedig onnan lehet felismerni, hogy az ítéletek jó része egyszerűen köszönőviszonyban sincs az ember veleszületett igazságérzetével és a józan paraszti ésszel. Erre pedig nem magyarázat – mert egyszerűen nem lehet magyarázat! – a »jog«.

Ma Magyarországon, ha egy jobboldali közszereplő kerül bíróság elé, akár alperesként, akár felperesként, akár vádlottként, tízből nyolc esetben veszíteni fog. Igen, körülbelül ez az arány. Erre persze mondhatja bárki, hogy a jobboldali közszereplők ostobábbak, mint a baloldali közszereplők, no és persze nyilván »bűnözőbbek« is, a baj csak az, hogy teljesen nyilvánvaló, a velünk született jogérzékünk, igazságérzetünk, továbbá józan paraszti eszünk számára kristálytiszta ügyekben is pert veszítünk, illetve ha két teljesen azonos ügyben állunk bíróság elé, akkor a baloldali győzni fog, a jobboldali pedig veszíteni.

Mondom a példákat, előbb az utóbbira! Évek óta fel-felhozom ezt a példát, és soha, senki nem ad rá magyarázatot, sőt meg sem próbálja senki megmagyarázni, amit meg is értek.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Budai Katalin
2021. november 27. 19:17
Kedves Bayer Zsolt, hiányolom a bírók megnevezését.
MayorAnna
2021. november 27. 12:20
Vajon, milyen bokros teendők előbbre valók Bayer számára, mint törleszteni tartozását Gábor György felé? Lehet, egyszerűen elfelejtette? Ha így lenne, most emlékeztetem. Aki olvassa - adja át!
kombinátor
2021. november 27. 08:22
teljesen érthetetlen a fidesz belpolitikája 16 év alatt 1. nem válaszolnak az ügynökakták (nem)nyilvánosságra hozatalára, 2. nem válaszolnak a nyugdíjpénztáras vádakra, 2. nem válaszolnak a "lop, korrupt" rendszer vádakra, különös tekintettel mészárosra, nem cáfolnak, nem válaszolnak ... itt az eredmény mindezekre csak az önkéntes fidesz szavazók csapata próbál vitába szállni az ellenzéki folyamatos vádakra, a fidesz parlamenti frakciója, a kormány kussol ... érthetetlen, valahogy nem érzik azt, hogy mi folyik a kibertérben, micsoda ádáz trágár küzdelem folyik, ahol a szabadcsapatok próbálkoznak érveket felhozni pártjuk mellett, míg az ellenzék röhögve, gúnyosan cáfol mindent és mantraszerűen ismétli vádjait... valószínűleg Orbán a ludas ebben a stratégiában, aki többször elmondta, hogy az "eredményeket kell csak hangoztatni" ... hát nem .... nem elég! olyanokkal állunk szemben, akik 4 millió koldusról hadoválnak és az utca (proli) embere is telepofával szajkózza ugyanezt, miután felvette a támogatásokat .... Ezek után ne csodálkozzunk a bírói ítéleteken sem! Vérszemet kaptak, tevőlegesen beavatkoznak a választásokba. És tegyük fel, hogy a Kúria megsemmisíti az előző két ítéletet ... garantált, hogy az előző két bíró SEMMIFÉLE BÜNTETÉST nem fog kapni, nem rúgják ki őket, továbbra is bíráskodhatnak .... mire vár még a fidesz? már most is késő .... nem az ő képviselőik bőrére megy a dolog, mert ők ott lesznek esetleg kisebbségben a következő parlamentben, hanem RÓLUNK VAN SZÓ!
Illieral
2021. november 26. 22:07
Annyit tennék hozzá, hogy a bíró hozott anyagból dolgozik. Emlékszem a cigány gyilkoságos perre, a bíró örjöngve mondta, hogy hazudoznak a mentősök a rendőrök, eltűntek jegyzőkönyvek, nem biztosították a helyszíntt stb. nem tudom vagy 10 percig mondt kiborulva, és akkor itt kellene itéletet hozni. Még az egyik áldozat rokonát is pénzbirsággal súlytotta, mert az is összes beszélt hetet havat. Szóval nem csak a bírákkal van a baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!