Ki tudja, hány év magány

2021. október 28. 09:03

Foglaljuk hát össze: elsíbolt források, arrogancia, közpolitikai késlekedés, idáig bűzlő kampányszag.

2021. október 28. 09:03
null
Tompos Ádám
Magyar Hang

„Van ez a kormánypárti közhely, hogy jó-jó, vannak bajok a Párt környékén is, de hát az irány az még mindig jó. Példának a »Főni« beszédeit szokták ilyenkor hozni, mondván: azokból olyan szépen össze lehet rakni a nagyképet, amit nézni érdemes. Hát jó: vegyük a kormányfő legutóbbi szónoklatát, hiszen van abban minden. Nagykép, történelmi távlat, számok, konkrétumok, eredmények.

Orbán Viktor legutóbb Tornyosnémetiben beszélt, miután átadta azt az útszakaszt, aminek köszönhetően létrejött a Miskolc-Kassa autópálya. Ennek jelentősége valóban óriási: az út mentén elterülő térségnek a trianoni békediktátum óta iszonyatos csapásokat szenvedett el nap mint map azzal, hogy elvesztette gazdasági, kulturális központját. Szóval régi adóssága volt ez az elitnek a régió felé, maga Orbán Viktor is azzal kezdte a beszédét, hogy Fónagy János, a térségből származó fideszes politikus már 1994-ben arról beszélt neki, hogy »a Hernád völgyét nem lehet úgy hagyni, ahogy van, itt komoly dolgokat kell csinálni«.  Aztán persze a rendszerváltás utáni magyar elit nem csak a Hernád völgyét »hagyta úgy« , hanem az egész környéket, a teljes megyét, igazából a komplett Észak-keleti régiót. Ki tudja, hány év magány ez már.

És akkor ennek a beszédnek a vége felé Orbán Viktor azt tudta mondani a főleg helybeliekből álló összegyűlteknek, hogy ne legyenek türelmetlenek. Arra utalt a miniszterelnök, hogy nem varázsütésre fogja megoldani a problémájukat ez az 55 kilométernyi autópálya. Nem túl elegáns Orbántól, hogy kormányzása tizenegyedik évében kér türelmet az egyik leginkább magára maradt régió lakóitól. Azoktól, akik sokan épp amiatt a gazdasági pangás miatt származtak el innen, amit évekkel ezelőtt kellett és lehetett volna hasonló beruházásokkal megszüntetni. Ezeket az elvesztegetett esztendőket nem adja vissza senki a környékbelieknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. október 28. 15:27
Ezek 23.-a óta nem tudnak napirendre térni. Még nagyobb lendülettel nyomják a hülyeséget. Pedig érzik, az értelmesebbek tudják is, ezzel a garnitúrával, összeállva is esélytelenek.
Gullwing
2021. október 28. 15:19
Na megint egy senki aki osztja az észt.
Morton
2021. október 28. 11:10
A mélyen tisztelt újságíró úr méltatlankodni méltóztatik, mert túl lassúnak tartja a kimászást a gödörből. De miért nem azoknál reklamál, akik belelökték az országot? Ja, hogy most épp azoknál kuncsorog, hátha leesik egy kis konc az esetleges kormányváltás után!
tintapaca
2021. október 28. 11:10
Ez a hülye azt képzeli, hogy 2010-bn kezdődött az az időszámítás, ami miatt Észak-Kelet Magyarország gazdasága összeomlott? és a megelőző negyven év a szocikkal? A nehézipar és a könnyűipar bedöntése - Miskolc-Diósgyőr, Ózd, Salgótarján stb? Hülyékkel és tudatlanokkal nem lehet vitatkozni. Egy ilyen kisökörnek illenék tudnia, hogy a FIDESZ-kormány keze 2013-ig meg volt kötve az adósságszolgálat és Simor András MNB elnöki ciklusa miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!