Annak aki főállásban tájékoztatja félre az országot illene tisztában lenni azzal, amiről beszél

2021. október 28. 19:30

Vagy ha tisztában van vele, akkor nem szabadna hazudni.

2021. október 28. 19:30
null
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Úgy gondolom, hogy egy miniszternek, aki ráadásul – főállásban – tájékoztatja (félre) az országot illene tisztában lenni azzal, amiről beszél. Vagy ha tisztában van vele, akkor nem szabadna hazudni. Gulyás ma az alábbiakat válaszolta arra a kérdésre, hogy miért mondták azt, hogy

»a Medgyessy-Gyurcsány kormány tehet a jelenlegi árakról, mert az uniós csatlakozáskor nem harcoltak ki kedvezőbb feltételeket, a miniszter úgy reagált, hogy 2002-ben ők kritikával is értek a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban. Ezt a megállapodást a Medgyessy-kormány kötötte, nem ad lehetőséget az áfa vagy a jövedéki adó nagyobb csökkentésére, ez egy szürke zóna jelenleg.«

Ez tényszerűen nem igaz. Azaz hazugság!

Akkor 25 %-ban állapították meg a legmagasabb Áfa kulcsot. Ezt 2010 után az Orbán-kormány emelte 27 %-ra, – ami a legmagasabb Európában – s nem csak az üzemanyagokra, de minden egyébre is vonatkozik. A szabályok szerint csak úgy lehet csökkenteni, ha minden termékre visszaállítja a 25 %-ot. De ezt bármikor megteheti a kormány! (Az infláció ellen is segítene.) Mint ahogyan az ár befagyasztása is bármikor megléphető.
És még valami emlékeztetőül: a Gyurcsány kormány idején, amikor 300 forint fölé ment a benzin ár, akkor 5 %-val csökkentették az Áfá-t. Igaz, ezért jött is egy ejnye-bejnye az Unióból.

Szóval van lehetőség az üzemanyagár csökkentésére, csak akkor kevesebb lesz az ellopható pénz a kasszában.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Readar
2021. október 30. 09:36
Juszt figyelemért esedezik. Ha valaki hiteltelen figura, akkor ő az... Ott lihegett az ukrán maffia hátán, miközben futtatták a Kriminális c. műsorát. Nem lehetett eldönteni, ki a visszataszítóbb: ő, vagy Szevocska.
Servant
2021. október 29. 20:36
Na mi van férgek? Nem bírjátok, ha valaki beledörgöli a pofátokba az igazságot? A csuti disznó után merőben szokatlan lehet.
szemlelo
2021. október 29. 10:16
"Akkor 25 %-ban állapították meg a legmagasabb Áfa kulcsot." Ez egyszerűen nem igaz. A javasolt kulcs 20%. Akkor még sok országban volt ennél kevesebb, azóta szinte mindenütt beemelték 19-20%-ra. A 27% valóban kirívó de az is, hogy az ingatlan adó a saját lakásra szinte elhanyagolható. Nyilván másképp kell kialakítani az adózási rendszert egy olyan országban, ahol a nagy többség befizeti az adóját és egy olyan országban, ahol a lakosság 90%-a elkerüli.
Felvidéki MAGYAR
2021. október 29. 10:11
Mangalaci, kuss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!