Ne szégyelld kimondani, ha úgy alakul: ehhez nem értek, bocsánat

2021. szeptember 14. 12:48

Máris tettél valamit a mindennapi normalitásért.

2021. szeptember 14. 12:48
Szentesi Zöldi László
Facebook

„A régi és az új ember között a legszembetűnőbb különbség az, hogy az utóbbi állandóan versenylázban ég. Muszáj másokhoz mérnie magát, irigyelnie és gyűlölnie a nála tehetségesebbet, szorgalmasabbat. Muszáj cikáznia az autópályán, mert elviselhetetlen, hogy Budapesttől Nyíregyházáig akár egyetlen autó is legyen előtte. Ha nem birtokolja a divatos brandek legújabb termékeit, belebetegszik, hogy lemaradt a versenyben. És mindenhez hozzá kell szólnia, mindenbe bele kell pofáznia, mert nem keletkezhet az a látszat, hogy az űrkutatástól a burkolásig akad terület, amihez nem ért.

Nyilván a régi ember is hordozott rossz tulajdonságokat, de amikor általánossá válik a versenyhelyzetnek álcázott önzés, amikor a természetes kiválasztódást és a rendet ideológiai vezérelvek és a hülyeség demokratizmusa váltja fel , akkor nagy a baj. Mint ma, 2021-ban a nyugati civilizációban.

Ne szégyelld kimondani, ha úgy alakul: ehhez nem értek, bocsánat. Máris tettél valamit a mindennapi normalitásért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. szeptember 14. 19:42
Szentesi nem zöld, de még piros sem! Az ész az agyvelő terméke, míg az előbbi kettő csak akkor ér valamit, ha esszük! Szentes egy szép város, ne legyen se zöld, se veres soha már!
McFoker
2021. szeptember 14. 14:38
Eljárhatnál jó példával Zöldes, és bevallhatnád, hogy pocsék "újságíró" és "szerző" vagy, aki csak élvezi a NER alkohol kényelmes melegét.
VeTraTa
2021. szeptember 14. 13:57
Csak nekem érződik ezeken a kioktató cikkeken keresztül (amit a mandi szemléz), hogy a szerző komoly belső frusztrációtól szenved?
krotak
2021. szeptember 14. 13:31
"Van bátorságom azt mondani, hogy nem tudom. Amire azt mondom, hogy tudom, az a most-ra vonatkozik. Sok év múlva kiderülhet, hogy rosszul tudtam." /Avicenna/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!