Megtiszteltetés volt hallani, hogy Olaf Scholz szóba hozta a nevemet

2021. szeptember 26. 20:42

...mondván, Orbán ellenében ilyen politikusokat kell támogatnia az Európai Uniónak.

2021. szeptember 26. 20:42
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Németország ma új szövetségi törvényhozást és új szövetségi kancellárt választ, és aligha van az európai politikában még egy ilyen fontos és távlati következményekkel járó parlamenti választás, mint a német. A német politika változásai Európa jövőjét is nagyban befolyásolják. A német választás természetesen hazánk szempontjából is hatalmas jelentőségű, hiszen Berlin nemcsak legfontosabb kereskedelmi és gazdasági partnerünk, de stratégiai szövetségesünk is.

Az arányos német választási rendszerből adódóan többféle koalíciós alternatíva is elképzelhető, én a középbal Szociáldemokrata Párt és a német Zöldek koalíciójának szurkolok. Európa és benne hazánk elemi érdeke, hogy a fenntarthatósági fordulat, a szolidáris és a szociális Európa iránt elkötelezett német kormány alakuljon.

Volt alkalmam személyesen is találkozni a nyáron Olaf Scholz-cal, a szociáldemokraták kancellárjelöltjével, aki Németország következő kormányfője lehet. Megtiszteltetés volt hallani, hogy a kancellárjelöltek egyik vitájában Olaf Scholz szóba hozta a nevemet, mondván, Orbán ellenében ilyen politikusokat kell támogatnia az Európai Uniónak.

Nem lehet a mai német választásokról anélkül beszélni, hogy ne ejtenénk szót a 2000-es évek európai politikáját meghatározó és a kancellári posztról 16 év után leköszönő Angela Merkelről. Angela Merkel kormányzati teljesítménye, politikusi és emberi formátuma elvitathatatlan, de talán nem ünneprontás arról is szót ejteni, hogy Merkel kancellár minden nyilvánvaló demokratikus elkötelezettsége ellenére Németország gazdasági-üzletei érdekeit túl gyakran elébe helyezte a demokrácia és az emberi jogok európai védelmének.”

 

Nyitóképen: Karácsony Gergely és Olaf Scholz, a szociáldemokraták kancellárjelöltje. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 27. 20:28
Geli te már csináltál mindent! Loptál csaltál hazudtál de Budapestért, az országért és a magyar emberekért semmit sem tettél! Takarodj a közéletből a büdös picsába te hazaáruló mocskos kis féreg!
aldasban es hitben elve
2021. szeptember 27. 17:48
Nalad szanalmasabb, primitivebb csalot meg nem lattam. Azert latod, te megbizott-hülye geri; ha most tudnal nemetül vagy angolul, maris megkezdhetned a helyezkedest. Scholz elvtarsad es a zöldek hatalomra jutasaval fokozottan fog müködni az utod-StaaSi. Abban neked igen komoly, vezetö szereped lehetne. Meg többet lophatnal, mint eddig, közelebb lehetnel kedvenc fönököd imadott szoknyasahoz, potolhatnad ferikedet, amig ö Magyarorszagon gyilkol. Lefülelhetnel aldozatokat, hogy atadd feriked kezebe, ha eppen ölni van kedve. Naponta jelenthetnel soros keresztapadnak, igy elerned, hogy emlegesse a karacsony-nevet. Ha mar egy ilyen "jobb nincs"-alapon megvalasztott scholz-tol elajulsz, el tudom kepzelni, hogy mit teszel, amikor soros keresztapad emliti nevedet. Öszinten !? Olyankor orgazmusod is van? Ha igen, ezert a keresztapad mennyit fizet? El tudom kepzelni, mit tettel volna, ha sztalin gyakorolta volna a nevedet, lenin, brezsnyev, hruscsov vagy a többi troger. Egesz tevekenyseged alapjan eddig csak emberszamba nem vettelek es a sok hazugsagod miatt undorodtam töled, de mostanra valtozott a helyzet. Sokkal rosszabb lett. Sajnallak. Mondd meg a bagazsodnak, hogy a nevedben valo telefonalgatassal ne zaklassanak. Unom mar ezt a szamot: 3 233 044. Alkalmazza ezt a modszert az egyik kommunista rongykiralynö donat-genny is, söt a gyurcsanyfekalias es ondos pizza kedvelöje a feltünöen sötet agyu feketegyör is. Ezek a parasztok automataval zaklatnak, a te parasztod elöben.
barany
2021. szeptember 27. 15:07
Még szerencse, hogy nem Scholz, és nem is az EU dönti el, ki lesz Magyarország miniszterelnöke. Remélem, van a magyar emberek pucájában annyi vér, hogy nem fognak egy tehetségtelen figurára szavazni, aki képtelen volt egy idegen nyelvet megtanulni, és a gépkocsi vezetői jogosítványt megszerezni. Aki ötleteivel káoszt teremt a fővárosban, és mellesleg Gyurcsány lelkes seggnyalója.
orygabor
2021. szeptember 27. 15:02
Ja, és a hazai komcsik egy kis buksisimogatásért simán odaadják ingyen a nemzeti vagyont. Majdnem azt írtam, hogy eladják....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!