Döbbenetes, ami Afganisztánban történik

2021. augusztus 16. 19:48

Óriási hírszerzési és elemzési fiaskót látunk most, amibe beleremeg világ és nagyon hamar Európa is.

2021. augusztus 16. 19:48
null
Tarjányi Péter
Tarjányi Péter
Facebook

„Döbbenetes ami Afganisztánban történik, különösen azért mert minden hírszerzési forrás hónapokig tartó harcokat jelzett még, ezzel szemben a legfrissebb hírek szerint a tálibok már elfoglalták az elnöki palotát Kabulban. Hogyan tévedhetett ekkorát az USA és a NATO hírszerzése? Hogyan lehetséges, hogy Biden elnök meggyőződéssel állította azt, hogy az afgán kormányerők képesek stabil helyzetben tartani Afganisztánt ezzel szemben az elmúlt egy hétben kártyavárként omlott össze az közép-ázsiai ország? Sőt, néhány órája a tálibok azt is bejelentették, hogy nemsokára az elfoglalt elnöki palotából kikiáltják az Afganisztáni Iszlám Emirátust a jelenlegi köztársasági államforma helyett. Nesze neked világ, ismét egy szélsőséges Iszlám Állam… Óriási hírszerzési és elemzési fiaskót látunk most, amibe beleremeg világ és nagyon hamar Európa is…Sajnos!”

Fotó: Moritz Frankenberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. augusztus 17. 19:12
Hírszerző, elemzői fiaskó. Ezek is közvéleménykutatók? Megjósolják az eredményt. 50% valószínűséggel.
Vasalo
2021. augusztus 17. 11:26
Nem tudom mikor született ez a szerzö, de a nyugati hirszerzés már legalább 70 éve ilyen. Semmilyen tények, semmi valoság, csak félrevezetés illetve média prostitucio. Ezt láttuk Koreaban, Vietnamban, 1956-ban, 1968-ban, 1971-ben, 1989-ben, 2002-ben Irakban, majd késöbb az arab tavasz folyamán, majd Sziriában most meg Afganisztánban. De amit a mai napig nem látunk azok a következmények. Mikor fognak megbukni azok a hirszerzök, akik minden tudásukat a médiábol szerzik? Mikor fognak megbukni - de nagyon - azok. Mediumok, akik egyfolytában álhireket gyártanak? Mikor fognak megbukni azok a politikusok, akik hitelt adnak az ilyen hirszerzésnek, és akár a saját hadseregük kárára döntenek. Mikor fogják egyszer és mindenkorra megszüntetni azokat a hirforrásokat, amik megszegve a törvényeket tudatosan félrevezetik a társadalmakat. Mikor néznek már a körmükre azon hirhálozatoknak, akik cunami szerüen minden ellenörzés nélkül terjesztik a hamis hireket? Mikor fognak lemondani azok a politikusok, akik a hibáikat beismerik? Meddig kell türni még ezt a marazmust, hogy még háboruba is képesek vinni embereket a saját vakságuk vagy egojuk miatt?
Parm
2021. augusztus 17. 09:04
Te nem érted ezt, baszki, és még le is járatod magad a butaságoddal. Rég felmérték az amerikaiak, hogy ez ennyi volt, az afgánok maguk sem akarnak/tudnak harcolni a talibán ellen. Vagy azt képzeled, okoska, hogy egy ilyen totális csapatkivonást, az összes logisztikájával együtt, két nap alatt terveznek meg? Évek előkészitő munkája ez a távozás most.
partium
2021. augusztus 17. 09:04
Szórakoztató,mikor osztják az észt fantomasal az atv-n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!