Baloldali szexfegyver

2021. augusztus 26. 12:24

Így jutunk el a szexuális forradalomtól a migráció miatti mélyreható válságig.

2021. augusztus 26. 12:24
null
László Tamás
Magyar Hírlap

„Mik a baloldal és a vele szervesen egyesült liberálisok által vezetett szexuális forradalom hatásai? A személy tárgyiasulása, puszta élvezeti cikké válása, a fogyasztói szemléletnek az én-te kapcsolatokba történő betörése, az emberi kapcsolatok távlatosságának viszonylagossá válása, emiatt nem érték a jövőért való cselekvés, a személyközi kapcsolatok helyett az egyén anyagi érdekeinek előtérbe helyezése, a hagyományos házasság helyett új együttélési formák létrejötte, amelyekben az egymásért vállalt felelősség nem sokat jelent.

Tartós emberi kapcsolatok hiányában sok ember elveszti belső egyensúlyát, erkölcsi tartását, és ahelyett, hogy a közösség javát szolgálná, könnyen válik élősködővé, vagy káros szenvedélyekkel tékozolja el életét és boldogságát.

Az eredmény a társadalom folyamatos megújulása, reprodukciója helyett a »demográfiai tél«, amelyben a halálozások száma meghaladja az egyre kevesebb gyermek születését. Mindez az olyan alapvető társadalmi-gazdasági folyamatokban okoz vészes egyensúlytalanságot, mint a munka világa, az egészség- és társadalombiztosítás, a nyugdíjrendszer. Ezekre a Nyugatnak a válasza a migránsok befogadása, bízva a társadalom integráló képességében.

Erre az előzőek miatt megtépázott társadalmak eleve nem alkalmasak, sőt láthatóan arra sincsen már erejük, hogy saját családtámogatási rendszert építsenek fel, hiszen a migránsok szociális ellátása elveszi ettől a forrásokat. Így jutunk el a balliberális szexuális forradalom eszkalálódásától az ellenőrizetlen migráció miatt Európa nyugati felének rendkívüli és mélyreható – elsősorban erkölcsi – válságához, ami például a francia és amerikai tábornokok szerint polgárháborús helyzetet eredményezhet.”

nyitókép: A 2021-es malmöi World Pride ceremóniamestere. Fotó: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. augusztus 27. 14:30
Ki ez a tarka csíra a képen?
annamanna
2021. augusztus 27. 03:11
Megtévesztő féreg duma!!!! Az erkölcs alapja NEM a szex és a szaporodás, mert arra az állatok is képesek!!!!!!!!!! Hanem a munka, mert ez teszi az embert "természetfölötti" lénnyé, és ez az alapja az etikának is. Aki az emberi cselekvés, munkavégzés helyett a baszásból indul ki, mint erkölcsi alapból, az csak tévelyegni képes!!!!!!!!!!! Röviden: az ember képtelen túlélni a természetben a természet részeként. Muszáj, hogy civilizációt építsen, csak azzal együtt válik túlélővé. A civilizáció a természettől különböző, sőt azzal sokszor szembenálló "másodteremtés". Vagyis az ember egy természet "alatti" és "természetfölötti" lény. Emiatt az értékrendje is elválik a természettől. A természetben értelmezhetetlen a "jó" és "rossz" fogalma. Az emberi társadalomban ez nem csupán önmagában jelenti az erkölcsi jóságot és gonoszságot, hanem elsősorban a működőképességet jelenti, és abból van levezetve az erkölcsi értékrend. A működőképes, azaz "jó" termék ismérve az, hogy megbízható, kiszámítható, és több hasznot hajt, mint amennyi energiát felemészt. Pontosan ezt várja el az emberi társadalom az erkölcsi "jó"-tól is. Mivel az erkölcsi érték a működőképességből vezethető le, és a működőképes termékre pont azért van szükség, mert az ember alapvetően nem nevezhető a természet részének (hiszen természeti lényként pont nem volna ember), ezért az erkölcsi értékrendje sem köthető a természethez, az erkölcs nem alapítható egy olyan zsigeri funkcióra, mint a szexus. Ettől függetlenül természetesen az erkölcs szabályozza a szexust, de az erkölcs nem a szexusban gyökerezik, mert az önmagában nem válik el úgy a természettől, mint amennyire az emberi élet a valóság egészében elválik. A természettől való elkülönültség legfőbb bizonyítéka nem a szexus, hanem az eszközkészítés, aminek oka az a kényszer, hogy az ember nem tud természeti lényként a természetben túlélni. Jézus például önmagára olyan kősziklaként utalt, amire felépül az egyház - ami ugyebár egy épület, nem pedig egy kert. A bibliai mennyei Jeruzsálem egy város és nem egy kert. Az Atya trónszéken ül, az angyalokon ruha van és még fegyverük is van, pl az Édent őrző kerubok kezében "lángoló pallos". Szexualitás viszont nincs a mennyben.
rókabácsi
2021. augusztus 26. 21:45
ILYEN A FARKATLAN FÉRFI?
Akitlosz
2021. augusztus 26. 16:53
A beteges Mandinernek már csak a szivárvány jut eszébe a szexről. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!