A szabadság nem az, hogy azt csinálsz, amit akarsz

2021. augusztus 02. 17:18

Annak anarchia a neve.

2021. augusztus 02. 17:18
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„A szabadság nem az, hogy azt csinálsz, amit akarsz. Annak anarchia a neve, hiszen ha szabadjára engedjük az embereket, sokan ártanak maguknak és másoknak. Ezért szúkséges morális gátakat felállítani minden egyes emberi teremtményben, kiskorától fogva. Legjobb terepe: a család és az oktatás. Ha a társadalomban és az egyénben már nincsenek morális gátak, az adott civilizáció előbb-utóbb menthetetlenül felszámolja magát.

A szabadság valójában az, amikor felismerem a jó és a rossz közti különbséget, és az isteni, emberi törvényekkel összhangban, másokat nem sértve, élvezem önazanosságomat.

Hitem szerint a szabadság Isten lehelete. Minden szabadságélmény szükségszerűen szakrális természetű. Az oldottság, a felhőtlen boldogság mindig hálaérzet. De jó, hogy túl vagyok rajta... de jó most, bárcsak örókké tartana ez a pillanat... stb. ezek mind a hálaadás, a kegyelmi állapot pillanatai.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. augusztus 03. 12:34
A magyar nép szabadsága nem azonos a kormány szabadságával.
Vakfolt
2021. augusztus 03. 09:24
"Hitem szerint a szabadság Isten lehelete." Akkor Istennek büdös a szája.
Hurka
2021. augusztus 03. 07:17
Milyen szabadságról beszéltek egy bekamerázott, beműholdazott, bekerített, bevitaminozott, beműtrágyázott világban. Utolsó szabad világot Ülő Bikáék Kanadába űzésekor felszámolták.
Akitlosz
2021. augusztus 03. 02:12
Aki csak hiszi, hogy szabad, ő nem szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!