700 ezren nézték?

2021. augusztus 22. 22:12

Egyszerűen a hasukra ütöttek, és bemondtak egy jelentős, jól csengő számot.

2021. augusztus 22. 22:12
Bánó András
Hírklikk

„A Szent István nap hagyományos ünnepi attrakciója »minden eddiginél nagyobb élményt adott az országnak, lélegzetelállító tűzijátékot« lehetett látni – állapította meg az augusztus 20-i durrogtatásról a megrendelő Magyar Turisztikai Ügynökség az állami hírügynökségnek.

Az MTI-vel a Magyar Turisztikai Ügynökség közölte, hogy több mint 700 ezren követték élőben a mintegy 4,3 kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között elterülő eseményt, teljesen megteltek a rakpartok. Élénken emlékezhetünk még, amikor sok évvel ezelőtt Rákay Philip, akkor még csak szimpla műsorvezető azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésén közölte: lassan kétmillióan vagyunk itt a téren.

Sokan, sokféleképpen gúnyolták ki ezt a létszámbecslést, azóta nem is nagyon akad senki, aki pontos számot merne mondani egy-egy tömegrendezvényen a résztvevők létszámáról. A nappal megrendezett eseményeken drónok segítik néha a létszámbecslést, mert komoly ember nem vállalkozik arra, hogy megbecsülje a résztvevők számát.

Most viszont a Magyar Turisztikai Ügynökség a hályogkovácsok biztonságával közölte: 700 ezren voltak. Kész, punktum. Én azonban, az örök kétkedő, az örök vitatkozó mégiscsak felteszem a kérdést: a sötétben, a fel-fellőtt rakéták fényénél hogyan lehetett ezt a 700 ezret megállapítani?” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2021. augusztus 23. 20:54
Ez a kazettahamisító még él ?
Reszelő Aladár
2021. augusztus 23. 20:32
Sebaj, nyerjenek jövőre és jöhet a törlés kultúra ide is. Elsőnek töröltették az augusztus 20-I tűzijátékot. Nem lesz giccses és nem szennyezi a környezetet.
polnemkor
2021. augusztus 23. 18:44
És ő "várná a cáfolatot", ahogy írja. Ez is meghülyült vénségére.
nemmondom
2021. augusztus 23. 18:11
Amikor meglátom a képét Bánónak, akkor mindig az a hideglelést érzem, mint amikor a naptévé/atv műsoriban gúnyorosan félrehúzott szájjal hazudva kritizált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!