A szexizmus, a biológiai nemünk megélése egyáltalán nem rossz dolog

2021. július 27. 13:01

Érdekes kérdés a norvég strandkézilabdások büntetése.

2021. július 27. 13:01
null
Tibi atya
Facebook

„Mit kell vizsgálni a strandkézilabdások esetén?

Ennek a labdajátéknak kizárólag a strandkivitel az egyetlen formája, vagy létezik-e olyan is, amit nagyvonalakban hasonló szabályok mentén, de nem homokon játszanak bikiniben? Kötelező volt-e a hölgyeknek ezt a sportot választaniuk? Megismerhetetlenek voltak-e a sport hagyományai, rítusai és öltözködési szabályai a kvalifikáció előtt?

Mert amennyiben három nem a válasz, úgy tökéletesen érthető, ha egy sport, amit a szexizmus egy egészségesebb formája hívott életre (pl. strandon bikinis nőket nézni kézilabdázás közben), fenntartja magának a jogot, hogy megtartsa azt a funkcióját, amiért létrejött és amiért nézzük.

Ha pedig ez nem tetszik, lehet nagykabátban tüntetni ellene ugyanott. Csak nem a játék keretein belül, mert el kell fogadni, hogy vannak olyan, intézményesített sportesemények, ahol felnőtt emberek – játékosok és nézők – erre szabad akaratukból szerződnek.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almantal
2021. július 27. 17:19
Röhejes ahogy ez az infantilis 'férfi'csapat azon hisztizik, hogy a lányok el akarják takarni a seggüket. Mennyire kell ösztönlénynek lenni ahhoz hogy ezen háborogjon valaki? :D "Nem nézhetek több segget a tvben hüpp-hüpp"
Sulammit
2021. július 27. 17:02
Ez a kisgatya nem is áll jól a csajoknak. És általában sem áll jól senkinek. A felvágott fazon a nyerő. Ha majd csökken a néző szám, vissza fognak térni a jól bevált öltözékükhöz. Miért baj, ha egy nőnek sportos jó kemény feneke van. Akkor már inkább takarják el a kockahasukat, mert nekem meg az nem tetszik.
Zsolt75
2021. július 27. 16:24
Mire olimpiai sport lesz a rúdtánc, csadorban lehet csak indulni.
Sörgyári megálló
2021. július 27. 15:47
Úgy tíz éve volt egy kiállítás a Műcsarnokban, hogy burka strandra, burka hegesztőknek, burka búvároknak. És megértük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!