Ez a civiltörvény is el fog bukni

2021. július 02. 17:16

Mint az elődje.

2021. július 02. 17:16
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Miután a kormány visszavonta a jogsértő civiltörvényt, sajnos számítani lehetett rá, hogy nem hagyják ennyiben a dolgot és ki fognak találni valamit a független civil szervezetek működésének ellehetetlenítésére. Tegnap jött is a kormányrendelet, amely szerint megszűnik a névtelen adományozás lehetősége, a kormány mindent szeretne tudni a civilek támogatóiról.

Borítékolható, hogy a javaslat következtében meg fognak csappani a civileknek juttatott egyéni vagy rendszeres adományok. Olyan szervezetek esetében pedig, akik függetlenségük zálogának tekintik, hogy soha nem fogadnak el állami támogatást egyetlen kormánytól sem, ez végzetes lehet.

Ha nem egy olyan országban élnénk, ahol az állását kockáztatja az, aki ki mer állni a kormány elnyomó politikája ellen, akkor ezzel a törvénnyel nem lenne semmi gond, hiszen a civileknek a kormánnyal ellentétben nincs rejtegetnivalója. Gazdálkodásuk átlátható és nyilvános, nem ők azok, akik több ezer milliárdos beruházásokat titkosítanak hosszú évekre, ahogy most ezt a kormány tette az autópálya-koncessziók esetében is.

De a Fidesz Magyarországában vállalni a véleményed egy olyan bátor dolog, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. Nem lehet szabad a közmunkás, aki tudja, hogy sorra tűnnek el a közpénzek a falujában, és most már nem lehet szabad az az állampolgár sem, aki szeretne a háttérben maradni, de bízik benne, hogy a civilek hitelesen tudnak képviselni egy neki fontos társadalmi kérdést.

Egyre nő azoknak a törvényeknek a száma, amiket a kormányváltás után vissza kell majd vonnunk, de a jó hír, hogy már nem sok ideje van hátra ennek a kormánynak ilyeneket alkotni!

Civil barátaimnak azt üzenem, sose feledjétek, hogy bár nehéz egy év áll előttünk, ez a civiltörvény is el fog bukni, mint az elődje!

Jámbor András,

a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mexivtad
2021. július 04. 06:20
Ezeket a társadalom bomlasztó idegen érdekeket szolgáló ügynökségeket szétverni, üldözni kellene mint minden normális életképes rendszerben. Nem furcsa, hogy mindig olyan dolgokat támogatnak aminek a hatása pusztulás, elfogyás, megsemmisülés? Takarodjanak!
kitiltott
2021. július 03. 20:32
Azért az borzasztó hogy valaki azért kap közpénzt hogy tahó.. Ez a Jámbor 2006 óta szidja a jobb oldali gondolkodást.. és a jobb felé húzó enbereket..
kovsa
2021. július 03. 12:02
„Ha nem egy olyan országban élnénk, ahol az állását kockáztatja az, aki ki mer állni a kormány elnyomó politikája ellen” Azt a rohadt életbe! Ezek szerint te Németországban élsz! Hogy mersz te onnan bele(po)beszélni a Magyar törvényekbe. (Lásd Petry Zsolt, Herta BSC ügyet. https://magyarnemzet.hu/sport/petry-zsolt-sorsara-jutott-jens-lehmann-a-herthanal-9754178/)
szürkeSzarvas
2021. július 03. 10:51
A deep state pénzen vitézkedő nemzetellenesek "nyígnak"-ahogy a sosem hallott szót a drámatagozatos Kunhalmitól megtanultuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!