Balogh Zoltán nem tudja elfogadni a a homoszexuális kapcsolatot

2021. július 27. 07:47

Nem kell elfogadnia, csak tudomásul kell vennie.

2021. július 27. 07:47
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„Balogh Zoltán, református zsinati elnök, korábbi miniszter interjút adott a Népszavának (https://nepszava.hu/3127286_balog-zoltan-elvarjak-tolunk...). Ebben, az egyik kérdésre válaszolva a következőket mondta: »A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni. Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst.«

A zsinati elnöknek természetesen nem kell elfogadnia a »homoszexuális kapcsolatot«, hanem csak egyszerűen tudomásul kell vennie, hogy vannak emberek, akik másmilyenek, mint ő. És ha nem tudja elfogadni ezt a tényt, az az ő problémája. Viszont, amikor azt mondja, hogy »Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst.«, akkor Semjén Zsolt színvonalára süllyed, aki szerint a homoszexualitás bűn. Ez az alattomos, megvetésre méltó mondat ugyanis ezt mondja. Megrendítőnek, és végtelenül kiábrándítónak tartom, hogy valaki, aki magát »lelkipásztornak« tartja így vélekedjen azokról az emberekről, akiknek az egyedüli »bűne«, hogy másmilyenek, mint a zsinati elnök...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2021. július 28. 05:56
Ez a sunyi DK-s sehol sincs, hogy Balog Zoltán leálljon vele vitázni. Egyszerűen senkik vagytok, Niemand!
Krupp Skya
2021. július 27. 21:39
Balog Zoltán nem tudja, hogy te egy hülye fasz vagy.
Papp46
2021. július 27. 18:12
Niedermüller: Te pedig gyűlölöd az (igaz) keresztyéneket és akik családot tekintik értéknek, és nem homoszexuálisak. Szégyelld magad.
tothpal
2021. július 27. 18:00
Meddig tetszenek még rugódzni ezen a témán. A társadalom többsége elfogadja, és még mit akarnak? Tapétázzuk ki fényképeikkel a KOssuth teret?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!