Letérdeltetve

2021. június 17. 08:17

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok portugál csapat előtt térdel le. Igaz, nem önszántából: kényszerítés hatására.

2021. június 17. 08:17
Bernau Péter
Népszava

„A magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten. Amit ő mond, az úgy van, megtanultuk az elmúlt tizenegy évben, hogy a kormányfő ígéreteit betartja, véleménye szilárd, megingathatatlan, nem változik egyik napról a másikra az aktuális érdekeitől függően. Kedd este óta azzal egészíthetjük ki a térdeléses orbáni bölcsességet, hogy a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok portugál csapat előtt térdel le. Igaz, nem önszántából: kényszerítés hatására.

Bár sokáig úgy tűnt, sikerül megúszni a térdelést, az az igazság, hogy a magyar játékosokra végig hatalmas nyomás nehezedett az első perctől kezdve, ám óriási elszántsággal, nem kevés szerencsével és a közönség támogatásával sokáig sikerült elkerülni a letérdelést. Hosszú idő után nyújtott valódi támogatást a szurkolótábor a válogatottnak, a »lesz még Erdély Magyarországé« rigmus ugyan egyszer elhangzott, de más nem, és ez komoly előrelépés a korábbi vállalhatatlan lelátói megnyilvánulásokhoz képest.

A 84. percben megtört az ellenállás, a hajrában nem csupán letérdelt, hanem össze is omlott a magyar válogatott, Portugália pedig meg sem állt háromig gólig. A különbség reális, ennyivel jobb az Európa-bajnoki címvédő a kontinens középmezőnyének második feléhez tartozó csapatnál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 19. 00:17
Mit vártok egy kommunistától? Nem magyar, ...... nemzetközi.
Tóth Mária Éva
2021. június 17. 17:21
Csak ne nagyon ugrálj, mert térdelhet még a rokonságod az arabok előtt!
balbako_
2021. június 17. 16:06
Ennél nagyobb öröme ne legyen az életben....
night watch
2021. június 17. 15:39
Péter, Péter... miattad vagonírozták be az ártatlan sarki fűszerest családostul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!