KariGeri nem kap pandát

2021. június 09. 16:31

KariGeri csatakra izzadt ingben, Kína elnökét kigúnyoló Micimackó-figurával elérte a szanalom.hu kategóriát.

2021. június 09. 16:31
Georg Spöttle
Origo.hu/888

„A Mennyei Béke tere, a Bölcs Gondolatok Pagodája, a Nagy Múlt Csarnoka... Kínában csodaszép neveket adnak utcáknak, tereknek, sőt még a múzeumok termeinek is. Ha a szombati tüntetésre gondolok, akkor talán a »Határtalan Bunkóság Menete« név jutna a balliberális oldal demonstrációjának. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina nagyon durván megsértette Hszi Csin-ping elnököt és en bloc Kína népét. A Középső Birodalom másképpen működik, mint azt a baloldal elképzeli, a konfuciánus gondolkodásmód sokkal magasabb piedesztálra emeli az elöljárókat, mint az a mi kultúrkörünkben megszokott. Legyenek azok tanárok, politikusok vagy akár csak nagyszülők, valamennyiüket nagy tisztelet övezi.

KariGeri csatakra izzadt ingben, Kína elnökét kigúnyoló Micimackó-figurával elérte a szanalom.hu kategóriát. Sértegette azt az országot, amely a Covid-19-járvány alatt elsőként nyújtott segítő kezet. A légi hídon védőfelszerelések és maszkok millió érkeztek, majd ahogy a Sinopharm kifejlesztette a vakcináját, jóval az EU-s szállítások előtt már nagy tételben kaptuk az oltóanyagot. Persze az előjáték is magáért beszélt, amikor Baranyi Krisztina és a politikából felmentett főpolgi átnevezett utcaneveket. Szabad Hongkong? Mi van? A város brit gyarmat volt, azt akarják, hogy újra az legyen? Hongkong egy kínai város, különleges státusszal. A dalai láma pedig nem egy név, hanem egy titulus, ezzel az erővel Pápa utca, Tanár tér vagy hasonló is lehetne. Persze örüljünk, hogy nem volt benne helyesírási hiba.

Nem úgy a transzparensekben. A »fideszes bírka« hosszú í-vel nem egy papundeklin tündökölt, dicsérve az intelligens baloldali tüntetőt, aki nemhogy a Fudanról, de még a nyolcadikból is kibukna. Persze a legviccesebb, hogy a vérkomcsi Szikra-csoport szervezte a tüntetést a »kommunista Kína« ellen. Érdekes, amikor Németországban Marx-szobrot állítottak, arra még a fejüket sem kapták fel. Ja, és soha nem álltak ki olyan vehemenciával a külhoni magyarokért, mint ahogy most az ujgurokért aggódnak. Pontosabban tojnak honfitársainkra. Kína a baráti városok állatkertjeinek pandát ad »kölcsön«. Nem ajándékba, hanem gondozásra, és ez egy komoly gesztus. Kétlem, hogy a budapesti állatkert most számolhat ezzel. Prágának vissza kellett adnia a pandát egy hasonló akció után. A visszakért panda pedig a politikai és gazdasági selyemzsinór attól a hatalomtól, amely éppen utoléri az USA-t. A KariGeri & Co. azt is elfelejtette, hogy a gazdi, Gyurcsány Ferenc hogy udvarolt Kínának, és egy új partnernek nevezte, amely képes arra, hogy hozzájáruljon egy harmonikus világhoz. Azt is kiemelte egyik kínai útja során, hogy a felsőoktatásban is szorosabban kellene együttműködni Pekinggel. KariGeri ezt elfelejtette (mint a szakmai angolt), ám Gyurcsány Ferenc emlékszik saját szavaira.

Ugye feltűnt, hogy nem volt ott a tüncin? Nem véletlen. Nem akarta magára haragítani a kínai vezetést, mivel sosem lehet tudni, hogy mit hoz 2022. Kínára pedig szüksége lesz, ha (bocs, festem az ördögöt a falra) netán még egyszer miniszterelnök lesz egy parlamenti puccsal. Okosan előretolta lerongyolódott kesztyűbábját, aki megint felsült a Deutsche Welle őt angolul kérdező újságírója előtt. KariGeri belecsapott a diplomáciai lecsóba, még büszke is volt rá, majd azt tette, amihez a legjobban ért, menekült a sajtó és a felelősség elől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. június 10. 08:22
@ROBUR Orbán felelösége: Azert faszom, hogy nem kell koldulnod a remek deviza hitel után, megkaptad a fizetésedet meg a nyugdijat ( ha jár). Tiszta volt a föváros, nem kell illegális tizezreit etetned, s talán a lakásodat sem lopják ki. Mehetsz focira, koncertre, söt utazhatsz is, ( ha még nem is mindenhova). Az IMF-t is elhajtotta, ha az marad minimum 3 honap fizetéssel lennél szegényebb. Megépültek az autopályák, a vasut 160 uj modern szerelvényt kapott ( ilyesmire talán egyszer kb 40 éve volt eddig példa. Be vagy oltva, és azért még 150Euro-t sem vettek ki a zsebedböl mint a overliberalis Németországban.
Bitrex®
2021. június 10. 06:04
Kung Fu Panda Geri hány danos?
Kristály
2021. június 09. 22:34
Új választásokat kell követelni mivel elhanyagolja a feladatait számon kell kérni mennyi ídőt tölt a felvállalt megbizatásával. Erre is ki lehet irni egy szavazást . Most kezdödik az analfabéta bosszúja BP.-el.
kozmosz
2021. június 09. 21:24
Bárgyú ökör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!