A haveri kapitalizmus tönkreteszi a vállalkozói szellemet

2021. június 28. 18:09

Megölik a vállalkozói szellemet, megölik a versenyszellemet és megölik a tehetségeket.

2021. június 28. 18:09
Bojár Gábor
Azonnali

„A kormány sosincs meggyőződve, hogy a termék, amit vásárol, az jó, csak azzal foglalkozik, hogy jól lehessen adminisztrálni.

Itthon haveri kapitalizmus van, ami azt jelenti, hogy a győztes már azelőtt megvan, hogy egyáltalán meghirdetnék a közbeszerzést.

Megölik a vállalkozói szellemet, megölik a versenyszellemet és megölik a tehetségeket, akik nagyszerű dolgokat szeretnének teremteni.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy túl sok tőke van. Ma sokkal egyszerűbb tőkét szerezni, mint pénzt szerezni az ügyféltől.

Az államnak az adóforintokat az oktatásba kéne fektetni, ami ugyan rövidtávon nem hozza vissza a belefektetett adófizetői pénzeket, de hosszútávon csak minőségi oktatással lehet jó gazdaságot felépíteni.

Egy jó termékhez egy igényes szerző és egy követelőző ügyfél kell, ami igaz a politikára is: a politikusok csak akkor lesznek jó politikusok és csak akkor fognak jól kormányozni, ha az ő ügyfeleik, az adófizetők ezt megkövetelik.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. június 29. 10:10
Van annak egy diszkrét bája hogy ez a komcsi időben a baráti takarmányon meghízott "vállalkozó" haveri kapitalizmusról vizionál.
iimre
2021. június 29. 07:22
"A világ egyik legnagyobb problémája, hogy túl sok tőke van. Ma sokkal egyszerűbb tőkét szerezni, mint pénzt szerezni az ügyféltől." Ugyan már, döntsd a tőkét, ne siránkozz! :P
Krupp Skya
2021. június 29. 06:40
A haveri kapitalizmusnál csak a haveri szocializmusotok volt rosszabb, az legalább csődbe is vitte az országot.
Zsaturnuzs
2021. június 29. 00:37
Az erős túlzásoktól eltekintve igazat mond Bojár. Akkor is, ha a Fidesz-hívőknek nem tetszik. Akkor is, ha komcsi volt (nem volt az). Akkor is, ha komcsik haverja (volt?, most az?, lesz?). Az nem jogalap a közpénzek átcsatornázására, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok alatt is ezt művelték (jóval kisebb léptékben). Az sem jogalap, hogy jó helyre mennek a lenyúlt milliárdok, mert lenyúlások nélkül is győzhetne a jobboldal, sőt, úgy győzhetne csak igazán! De ez már nem fog megváltozni az én életemben, csak az arcok cserélődnek majd. Viktor helyett is jön majd egy másik vezérürü, akit lelkes csorda követ majd. És Fletó helyett is jönnek majd új kutyák, akik ugatnak az út szélén a karavánra. Vagy fordítva, Újfletó kormányoz majd és Újviktor viszi utcára az övéit a hatalom visszaszerzésére. A Bojár-féle versenynek itt nincs helye. Nyugaton is gyakran lejt a pálya, de mifelénk a bíró kegyeit kell keresni, ha gólok nélkül akar valaki nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!