Magyarország zöld úton jár, hiszen úttörő szerepet tölt be az európai zöldkötvény-piacon!

2021. április 25. 09:30

Az új zöld kötvény nem csak a magyar piacon mérföldkő, de a Bloomberg szerint az egész világon a leghosszabb zöld állampapír.

2021. április 25. 09:30
Steiner Attila
Facebook

„A magyar adósságkezelés egyik újdonsága volt a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv 8. pontja, aminek köszönhetően az Államadósság Kezelő Központ először bocsátott ki zöld kötvényeket.

Idén, a Föld napja alkalmából szervezett sikeres, 30 milliárd forintos kibocsátás referenciát jelent további zöld kötvényt kibocsátóknak. Az Államadósság Kezelő Központ által szervezett aukción hétszeres volt a befektetők túljegyzése.

  • Az új zöld kötvény nem csak a magyar piacon mérföldkő, de a Bloomberg szerint az egész világon a leghosszabb zöld állampapír.
  • A hazai zöld kötvények bevételét energiahatékonysággal kapcsolatos kiadásokra fordítja a Kormány.
  • A zöld kötvénykibocsátással Magyarország az éghajlatváltozás elleni küzdelemben tett meg egy újabb lépést, hozzájárult a hazai zöld kötvénypiac fejlődéséhez és a fenntartható pénzügyi tudatosság növeléséhez.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. április 25. 20:41
"Magyarország zöld úton jár" Magyarország az eladósodás útján jár: a Nyugatot Keletre cseréltük.
istvánkeve
2021. április 25. 14:16
Akinek a KMANYUP és a devizaalapú hitel nem volt elég, annak itt van az újabb lehetöség a zöld-kötvény jegyzésére!
még fokozza
2021. április 25. 11:22
Kevés a pénz. Ellopták.
kizökkentidő
2021. április 25. 10:58
Sem az előző Sztálinista, sem a mai alaptörvény nem ad védettséget az országnak eladósítás ellen, de még a nemzeti vagyont sem képes megvédeni. Szégyenletes bűn, hogy a kormányok békeidőben kedvükre (valójában a Soros-félék kedvére és megrendelésére)adósíthatják el nyakig a magyarokat. A politikusok sajnos büntetlenséget élveznek. Ennyit az egyenlő jogokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!