Itthon nem kell politikailag korrektnek lenni

2021. április 07. 16:13

Ez itt a szabad világ.

2021. április 07. 16:13
Farkas Attila Márton
Facebook

„Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja fenntartásait a migrációval és az LMBTQ-val kapcsolatban, amiért a »toleráns« Nyugaton elhallgattatják és kirúgják az embert. Itt nem kell politikailag korrektnek lenni. Magyarországon csak a nyílt és burkolt magyargyalázást, kereszténygyalázást, vírusszkepticizmust, finnugrizmust, Trianonrelativizálást, ellenzéki rasszizmust és antiszemitizmust, a nemzeti oldallal, annak történelemszemléletével, társadalomszemléletével, kül-, bel-, kultúr-, oktatás-, és gazdaságpolitikájával szembeni, vagy attól eltérő, hazaárulásnak minősíthető véleményeket, a nemzetet képviselő személyekkel szembeni sértő, rágalmazó szövegeket és szóhasználatot nem tűrjük. Ez egy szabad ország.

Petry kirúgása teljesen más, mint Hrutkáé, aki az orbáni diktatúra áldozata, mert ki mert állni a másság, az elfogadás mellett. Petry viszont idegenellenességtől áthatott interjújában éppen az elfogadó hozzáállással szembeni kirekesztő álláspontot képviselt, amiért minden szakmai elismerés ellenére kénytelen volt megválni tőle a munkáltató, mely nem tűri az intolerancia semmiféle megnyilvánulását.

Az illiberális diktatúrák emberi jogokat sértő cenzúrájával és eljárásaival szemben ugyanis mi csak a kirekesztő nézeteket, véleményeket, elszólásokat, szóhasználatot, hagyományos kifejezéseket, szokásokat, humort, arra utaló filmeket és irodalmakat, áthallásokat, gondolatokat, jelképeket, gesztusokat, civilizálatlan viselkedést, füttyögést, kántálást, erőszakos, szexista és rasszista, vagy arra utaló öltözékek, bőrszínek és nemi szervek viselését tiltjuk be és toroljuk meg, éppenhogy a sokszínűség, a tolerancia és az elfogadás érdekében. Ez itt a szabad világ”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. április 08. 11:49
Egyre inkább elaknásodik a nyelvünk! Már nem tud egymással értelmesen eszmét cserélni a két tábor, mert egészen mást értenek az alapszavakon is! Németül már a (vérlázítóan ostoba) genderezés besorolja valamelyik táborba a megszólalót! Aki nem mond mindet kétszer, mindentin kétszerin, az fasiszta! Iszonyatosan sajnálom, hogy a globsevik generálszósz elveszi Európa ezer ízét.
Biivisz
2021. április 07. 20:42
"Magyarországon csak a nyílt és burkolt magyargyalázást ... nem tűrjük." Attól tartok, azt akarod demonstrálni, hogy a kétféle intolerancia között nincs semmi különbség! Nos, ha így volna - kedves FAM - nagyon-nagyon nincs igazad! A nemzeti "intolarencia" ugyanis egy közösség önvédelme, azaz organikus, tehát normális. (Még akkor is, ha ez is - mint minden - túltolható és olyankor képes lehet vérfolyásba torkollni.) A liberális intolerancia viszont a "közösségtelenség" védelme, azaz minden szinten közösség-ellenes. (Beleértve azokat a - valójában nem is - "közösségeket", amelyek védelmében - látszólag - fellép.) De a leglényegesebb különbség, hogy utóbbi a "tolerancia" nevében képviseli az - egyre szélsőségesebbé váló - intoleranciát. Azaz, velejéig hazug !!!
zenitaph
2021. április 07. 18:47
Ez elég jó volt FAMtol, kár hogy nem ertitek. ha a likeárany ezen a cikkben fordított lenne akkor ez egy boldogabb ország lenne.
c.critical
2021. április 07. 18:40
Szerintem meg leszarom az éttermiségi "egy ideális világban ez meg az kéne legyen témát". Azon kellene végre elgondolkodnod FAM, hogy nem létezik "tolerancia", amíg nem szűnik meg a politika. Arisztotelész óta tudjuk: az ember zoón politicon, ezért ezt az opciót el is vethetjük. Már azt, hogy a politika valaha meg fog szűnni. Ezért mi konzik, nem is teszünk úgy, mintha azt meg lehetne szüntetni a világbéke jegyében. Igazad van, leszarjuk, ha Hrutkát kirúgják azért, mert a nemzeti közösségünket bomlasztó baromságokat promózza, és felháborítónak tartjuk, hogy aki pedig a nemzeti közösségünket építő véleményt fogalmaz meg, elítélik, és ugyancsak kirúgják. A mi álláspontunk mindíg világos volt. Sosem hazudta senki ezen az oldalon, hogy mindent szabad, és mindenki azt csinálhatja amit akar (határozhatja meg nemi identitását például, hogy csak a legfrissebb elmebetegséget említsem, ami miatt nyugatról kakofóniás visítás érkezett, de említhetném a ma már felhánytorgatott "Ha ,Magyarországra jössz..." kezdetű történetet is.). Te, meg az "éttermiségi" pajtásaid úgy tesztek, mintha a politikából való kimaradás (mert hiába magyaráztok a politikáról, lényegében kimaradtok belőle) valamiféle magasabb minőség lenne, és azzal, hogy ti elpofázzátok, meg vakítjátok a félhülye műveletlen hallgatóságotokat, hogy "hja, ha szabaccság' fogalmilag ezt meg azt jelenti, meg per definitionem a demokrácia meg emezt (miközben máig vitatkoznak ezen pont a fogalmak politikai eredete miatt), nos azzal ti máris megoldottátok a problémát, miközben éppen azt áruljátok el, hogy ti szartok bele ebbe az egészbe, az elefántcsontornyotokban elvagytok azzal, hogy "há én a kétfarkura szavazok akkó', igy értelmiségileg"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!