Itt szarni is csengőre mennek a dolgozók

2021. április 19. 08:47

A vírus előtt is már kb. elviselhetetlen volt a légkör a kormány folyamatos gyűlöletkampánya miatt. Álinterjú.

2021. április 19. 08:47
Tett Szerkesztőség
Tett

„Mióta itt dolgozol, mi változott a Covid óta?

6-7 éve vagyok itt, kezdetben külsős, aztán pár éve céges lettem. A vírus előtt is már kb. elviselhetetlen volt a légkör a kormány folyamatos gyűlöletkampánya miatt, szinte nincs ember, akivel érdemben lehet beszélgetni. Ez nem könnyíti meg sem a munkát, sem a létezést bent a gyárban. Mert egy ártatlan beszélgetés hamar átfordul: »mégyurcsánjobbvót«, meg a »migránsok elveszik a munkát«, meg »nappal hugyoznak a metrón«. És »átdobják a csecsemőiket a határkerítésen«.

Sokszor belefutottam ilyenekbe, amikor már szinte remegve próbáltam elmondani, hogy ez csak a te véleményed, vagy egyszerűen csak átbasztak egy kamu hírrel vagy mémmel. Szóval már egy ideje kerülöm, hogy bármit is próbáljak elmondani bárkinek. Vagy kifejtsem a véleményemet bármiről.

Pluszban ipari méretű beleszarás van mindenbe. Annyi az egész, hogy »igen főnök, megcsináljuk«, aztán meg senki nem csinál semmit. Csak ami a minimális, hogy ne legyen lebaszva. Meg mindenkinek, ahogy a lelkiismerete diktálja. Ez a Covid még rátett egy kicsit, hiszen bejöttek a faszság összeesküvés-elméletek is pluszba a közbeszédbe, meg egy év alatt mindenki vírusszakértő és fekete öves oltómester lett.

A cégnél a Covid-ügyek és a munkahelyi elégedetlenség hogyan alakultak?

Nagy: A sok intézkedést szinte már lehetetlen követni, hetente vagy szinte óránként változnak a szabályok. Mikor hány ember ehet, cigizhet, kávézhat. Itt kell hordani a maszkot, ott kell. A maszkban fizikai munkát csinálni kurva nehéz, egy autó mellett hajladozni, szerelni, mászkálni, kiszállni-beszállni agybaj. Folyamatosak az ellenőrzések és a beszólogatás. Ha nem hordod, mész a hr-re. Van elégedetlenség amiatt, hogy óvodásnak nézik a melósokat. De ez kimerül 1-2 »kurva anyjukat ezeknek a zsidóknak«-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. április 19. 15:19
Ki akadályozza meg, hogy elmenj informatikus mérnöknek? Nem mi, hanem ki? Mert azt tudjuk mi akadályozza meg, a hiányzó szakképzettséged.
Kiscsillag
2021. április 19. 14:56
Gyenge.
Harangláb
2021. április 19. 13:10
Nem tudom, hol dolgozik a méltatlankodó, de ha igaz, amit írt, annak valahol örülök...:)
balbako_
2021. április 19. 12:02
Ezek életükben nem láttak termelőüzemet, gyárat. (Romkocsmát annál többet.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!