Én nem rúgtam volna ki Petry Zsoltot

2021. április 06. 19:34

Megpróbálnám meggyőzni arról, hogy amit mond, az emberellenes és káros a közösségünkre, és megpróbállak titeket is meggyőzni erről.

2021. április 06. 19:34
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Én nem rúgtam volna ki Petry Zsoltot. Nekem más a stílusom, nem kirúgni, hanem meggyőzni akarok embereket.

De komoly probléma az, ahogy a munka és a személyiségünk keveredik, hogy embereknek alá kell írniuk a véleményük, a jogaik korlátozását egy »brand« érdekében.

De várom majd azokat az embereket, akik most felháborodnak, akkor is, amikor nem olyan elitviták érdekében kell felszólani, mint most, hanem például olyan ügyekben mint pár hete a makói sztrájk. Ahol egy cég szintén korlátozta emberek véleménynyilvánítási jogát, a sztrájkjogot. Akkor, amikor emberek jogos jussáról volt szó, valahogy nem érdekelt senkit ennyire a pofázás joga.

És igen, ne csússzunk bele az értékrelativizmusba. Ma a közösségi médiának köszönhetően a politikát a vélemények uralják az értékkel szemben. Nem elvi vagy értékközösségek vannak, hanem véleményközösségek. Ennek pedig a következménye, hogy sokkal többet ér kiállni egy véleményért, mint egy elvért, vagy értékért.

Nyilván én sem akarok véleményeket betiltani, de egy felelős közösség nem mondhatja azt, hogy egy a közösségért és emberekért kiálló vélemény, mint Gulácsié, ugyananyit ér, mint Petry Zsolt migránsozása.

Nem lehet a kettő közé egyenlőséget tenni, és csupán a vélemény szentsége alapján megítélni a kettőt, mert akkor elvesznek azok az elvek és értékek, amik ezt az országot is felépitették, és például ami alapján a makói sztrájkolóknak is vannak egyáltalán valamilyen jogaik.

Nem, én nem rúgnám ki Petry Zsoltot, hanem megpróbálnám meggyőzni arról, hogy amit mond, az emberellenes és káros a közösségünkre, és megpróbállak titeket is meggyőzni erről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. április 07. 22:57
a bolsevikok ilyenek!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 07. 13:19
Mégis mi volt abban emberellenes és káros amit Petry Zsolt mondott? Hogy mindenki törődjön a dolgával?
duzur
2021. április 07. 12:40
Nem lesz könnyü, hisz itt az se tetszik a hívöknek amit az Osztrák érsek üzent a Pápának, megfogalmazva a lényeget : Figyeljünk inkább a kapcsolatok minöségére mint azok nemi oldalára !...
elfújta az ellenszél
2021. április 07. 11:48
Legalább Eszterházyt olvashatná ez a jámbor oligofrén: ''Érted jöttünk elvtárs, nem ellened''
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!