Az oltóanyagokért miért nem tüntetnek?

2021. április 28. 13:55

A biztonsági rendszabályok ellen demonstrálni olyan szellemi nívóra utal, mintha valaki a homokzsákokat elbontaná árvíz idején.

2021. április 28. 13:55
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Egyre-másra jönnek a hírek a hatalmas korlátozásellenes tüntetésekről Nyugat-Európából, egyik nap Németországban volt egy, másik nap Londonban. Egyértelműen a Covid megfékezésére hozott óvintézkedések ellen mennek utcára szinte őrjöngve, végeredményben a koronavírus létezését is kétségbe vonva, a szigorítások azonnali megszüntetését követelve. Mégis, az embernek valami hiányérzete támad a nagy egymás sarkára taposós, maszktalan tülekedések láttán. Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy a józan ész hiánya ­ordítóan szembeötlő.

Hisz mégsem lehet olyasvalamit nem létezőnek tekinteni, ami világszerte milliószámra szedi áldozatait, a biztonsági rendszabályok ellen demonstrálni pedig kábé olyan szellemi nívóra utal, mintha valaki a homokzsákokat elbontaná árvíz idején.

De megfigyelte-e már bárki, vajon mi az, amiért nem demonstrálnak sehol soha Lisszabontól Berlinig? Több vakcinát kérve még mintha egyetlen hangos protestáló szó sem hangzott volna el, híradások ilyesmiről nem érkeznek. Holott ez az egyetlen, aminek tényleg lenne értelme. Logikus, kézenfekvő volna, hogy a tömegek tiltakozzanak, követelve a több oltóanyagot, mivel Nyugat-Európa legtöbb államában éppen ez a hiány okozza a korlátozó intézkedések kényszerű meghosszabbítását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2021. április 28. 19:05
Ez azért van, mert úgy "igazán" nem brutálus a járvány. Mivel az elején "megfogták" Számoljunk kicsit. Magyarországon mondjuk 30ezer halottal. Egy átlag család 4 fős. Tehát ez kb.: 120ezer embert érint úgy igazán mélyen. A 30ezerből nagyon sok a 80-85 feletti, súlyos beteg. Kegyetlenül hangzik, de ezen kor felett bármikor történhet egy stroke, infarkus stb... Tehát az ember "számít arra", hogy a 86 éves nagymama, bármelyik percben elmehet. Számoljunk még azzal, hogy minden halottunknak van 4 olyan barátja, ismerőse, távolabbi rokona, akit tényleg úgy elgondolkodtat, hogy kovidban halt meg az érintett. Tartunk 240ezer embernél. Vagyunk kb.: 10 millióan. Ha nagyvonalú vagyok 9 millió embert fizikailag/ lelkileg nem igazán érintett a járvány maga. Csak a korlátozások. Meg a szenzacióhajhász média cikkei. Meg a face.
ato boldizsár
2021. április 28. 16:13
Beérett a sok évtizedes elhülyítés.
..--..
2021. április 28. 14:31
-zsoltkom- "A biztonsági rendszabályok ellen demonstrálni olyan szellemi nívóra utal, mintha valaki a homokzsákokat elbontaná árvíz idején." Az nem biztonsági rendszabályok ellen demonstrálás, ha tényleges homokzsákokat akarnak a gátba építeni. Olyan kerüljön oda, ami nem csak a nevében homokzsák, hanem van is benne homok és az sem akármilyen... kellően bevizsgált és a beépítése is kipróbált... sok tapasztalattal rendelkezően. Aki ezt demonstrálja, ő kérem, felelősen gondolkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!