Felelőtlen oltogatás

2021. március 10. 16:46

A baloldal – a történelemben nem először – a rossz oldalra állt.

2021. március 10. 16:46
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Ez pedig már valóban játék az emberéletekkel, amely mellett a baloldal rövid távú és kisstílű politikai céljai eltörpülnek, és tökéletesen irreleváns lesz pár év vagy évtized múlva, hogy pontosan miért folytattak most végletesen amorális és életellenes politikát (ami persze az abortusz-, a gender- vagy az eutanáziapropaganda fényében nem túl meglepő). A XX. századi kolumbiai konzervatív gondolkodó, Nicolás Gómez Dávila írta egykoron, hogy »a baloldal igazi kudarca nem akkor válik nyilvánvalóvá, amikor megszegi, hanem amikor megvalósítja az ígéreteit«. Őszintén mondom, szerencsére erre most Magyarországon nincs lehetőségük – ha lenne, mintegy négy-ötszázezerrel kevesebb vakcina állna jelenleg rendelkezésre, és bár harapni lehet Gyurcsányék részéről a káoszvárakozást, nem beszélhetnénk több mint egymillió beoltottról, ami lakosságarányosan az EU-ban a második legjobb, de világszinten is top 10-hez közeli kategória.

De ez valóban nem verseny. Már abban az értelemben nem az, hogy a cél nem más országok megelőzése átoltottságban vagy »megnyerni« a statisztikákat. A versenyt a vírussal, a vírus ellen futjuk, a vakcinák beszerzéséért, magyar emberek életéért, a gazdaság újraindításáért.

Túlélésünk a felelősségteljes oltakozáson múlik, amihez a nélkülözhetetlen alapokat az orvostudomány rakja le, a »megfelelő hangulat«, az »oltakozási kedv« kialakításához szükséges környezet azonban már jórészt a politikán múlik. Az cselekszik erkölcsileg, morálisan helyesen, aki az ehhez szükséges logisztikát, infrastruktúrát megteremti, és politikai magatartásával maga is hozzájárul a biztonságos légkör fenntartásához. Utólag gyermekeink és unokáink ugyanis azokat fogják sikeresnek tartani, akik be tudták oltani-oltatni az embereket, és meg tudták állítani a járványt.

A hazai baloldal kommunikációja, a lakosság rémhírekkel »oltogatása«, a dezinformációs műveletek jelenleg ellene mennek ennek a célnak. Ahogy a migrációs válság legelején is, politikailag ütemet tévesztettek, majd – legyünk megengedők –, hogy konzekvensek maradjanak, nem engedhették meg önmaguk felülbírálását. Még akkor sem, ha az egy kezdő lépés lehetett volna a valóság, a jó felé vezető úton.

Történelmileg rossz oldalra állt a baloldal. Már megint”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon.Templar
2021. március 10. 22:03
Az a legjobb, hogy a Kunhalmi most monda, hogy ők a nyitás követelését pár hete úgy értették, hogy ne nyissanak... Szánalmas. Lehet itt zorbánt szidni meg szarosbajszúzni, de ezerszer inkább "ezek", mint kunhalmiék! https://mandiner.hu/cikk/20210310_kunhalmi_agnes_szavait_az_atv_musorvezetoje_sem_hagyta_annyiban
Kormánypárti1
2021. március 10. 18:31
Bal = rossz. Természeténél fogva, soha nem is állhat a jó oldalon, mivel akkor jobboldalinak kellene lennie.
Falfirka
2021. március 10. 17:30
és ti mit tesztek ellene a szavakon kívül?????????
Vakfolt
2021. március 10. 17:11
"A baloldal – a történelemben nem először – a rossz oldalra állt." Állt valaha is jó oldalon? Úgy egyáltalán??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!