Banglades transznemű híradósa

2021. március 10. 13:19

A 444 követendő példaként álltja a magyarok elé a keresztényüldöző dél-ázsiai államot.

2021. március 10. 13:19
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Vasárnap

„Ennyi bőven elég a 444-nek ahhoz, hogy követendő példaként állítsa a magyarok elé a dél-ázsiai államot. Valóságos örömtáncot járt a 444.hu a hír hallatán, miszerint debütált Banglades első transznemű híradósa. A portál igazán megható és kicsit sem elfogult cikkben számolt be az örömteli eseményről, amely kétségkívül bangladesiek millióinak a mindennapjait fogja szebbé varázsolni, hiszen mégiscsak jobb szájízzel ül le a tévé elé az egyszeri dél-ázsiai, ha tudja, hogy transznemű a bemondó. A 444 a hír facebookos megosztása kapcsán is egyértelművé tette, hogy a bangladesiek bizony sokkal haladóbbak, mint a türhő paraszt mucsaiak. »A magyar tévécsatornák ettől még elég messze állnak« – írták a cikk fölé.

Banglades egyébként olyannyira mintaállam, hogy az Open Doors 2021-es riportja szerint a világ 31. legveszélyesebb országa a keresztények számára. A Bangladesben élő mintegy kilencszázezer Krisztus-hívőnek naponta kell szembesülnie azzal, hogy a hite miatt üldözik, megbélyegzik, börtönbe zárják. Főleg azok vannak életveszélyben, akik az iszlámról tértek át a keresztény vallásra. A 444 kedvenc dél-ázsiai országában ráadásul egyre csak romlik a helyzet, az Open Doors szerint Banglades 2018-ban még »csak« a világ 48. legveszélyesebb állama volt a keresztények számára.

Ám ha az üldözött keresztények sorsa nem is érintené meg túlságosan a belpesti szalonok népét, az általuk ajnározott, a világ államait a szabadságjogok és a demokrácia szintje szerint rangsoroló Freedom House szerint sincs minden rendben Bangladesben – transznemű híradós ide vagy oda. A szervezet legutóbb a maximális 100 pontból mindössze 39-et adott a dél-ázsiai országnak, amely így a részben szabad országok közé került. Ezzel szemben az elmaradott, középkori viszonyok jellemezte Magyarország 69 pontot kapott. Pedig nálunk még transznemű tévébemondó sincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. március 10. 23:40
Banglades a hindukat is üldözi. 100 éve még egyharmadnyi hindu volt (akkor még India része a terület), India felosztásakor is, ma mindössze 8%. Nem kedvelem a hindu kasztrendszert, de a muszlimok ütik-vágják őket többszáz éve.
kortárs
2021. március 10. 19:18
Beteg lelkek gettója a belvárosi belterjes komcsi mozgalmárhad.
Akitlosz
2021. március 10. 19:06
Az nem a 444 volt itt, hanem a Mandiner.
zrx8
2021. március 10. 18:32
"A Bangladesben élő mintegy kilencszázezer Krisztus-hívőnek naponta kell szembesülnie azzal, hogy a hite miatt üldözik, megbélyegzik, börtönbe zárják." Banglades kalifornizálódik, ha másban nem, legalább ebben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!