Már nem osztályok, hanem helyek állnak szemben egymással

2021. február 24. 13:16

Egy magyarországi autógyár alkalmazottja és Mészáros Lőrinc bizonyos érdekkérdésben egy oldalon áll. Interjú.

2021. február 24. 13:16
Békés Márton
Békés Márton
24.hu

„Idézek a Kulturális hadviselésből: »Ahol száz évvel ezelőtt Gramsci elkezdte kimutatni a »tőkésosztály« és a proletariátus ellentétét, ott ma a globalista elit és a nemzeti közösségek állnak szemben egymással.« Ez az aktualizálás mintha kizárná a globális proletariátus, illetve a nemzeti tőkésosztály kategóriáit. Kizárhatók?

Nem. Tudom, hogy az ilyen beszélgetésekben egy idő után mindig előjön Mészáros Lőrinc neve, megszoktuk, politikai harcok zajlanak. Szerintem a »nemzeti tőkésosztály« fontos. Meg kell teremteni egy gazdasági kapcsolatait, morális, nyelvi és egyéb kulturális horizontjait itthon megtartó közeget, amelynek üzleti és egyéb kapcsolatrendszerei nem az országhatárokon kívül vannak. Legyenek egy országban olyan tőkés csoportok, akiknek a szíve nem Nyugatra, Keletre vagy más égtájak felé húz, hanem ide! A globális proletariátusról és a prekariátusról főleg a Fordulat folyóirat köreiben beszélnek, Kiss Viktor legújabb könyve szerint van egy »kívüliség«, amelyet a különböző globális és lokális »bentek« nem engednek be. Szerintem ez – a szerzőre egyébként jellemző – nagyon jó gondolat, ám úgy látom, van egy »lokális belül« és egy »globális kívül«, a fontos pedig az, hogy az előbbit védjük meg. Erre a nemzeti tőkésosztály ugyanúgy lehetőséget ad, mint a déli határzár.

Mészáros Lőrinc inkább a magyar proletariátussal áll egy oldalon, mintsem a globális hatalmi elittel?

Igen. Ha már hatalmi elitekről beszélünk, létezik egy nemzetközi, globális tőkeérdek, részben transzatlanti, részben német, vagy akár államok nélküli mozgatóerőkkel, amellyel szemben áll a magyar nemzeti érdek. Ez nemcsak tőke-, hanem politikai és kulturális érdek is. Egy magyarországi autógyár alkalmazottja és Mészáros Lőrinc ebben az érdekkérdésben egy oldalon áll. Ez nem osztálykérdés, hanem kulturális. A 2020-as években nem az osztályok állnak egymással szemben, hanem a helyek. Lokális helyek – országok, népek, régiók –, illetve a »nem-helyek«. Ez Marc Augé (másra használt) szava, most a globális, nemzetközi, kozmopolita csoport célkitűzését értem alatta, amely a migrációt is mozgatja. A migráció ugyanis ugyancsak globalizált nem-hely, a migránsoknak saját országuk újjáépítésében kellene részt venniük ahelyett, hogy Európába özönlenek, rettenetes kulturális és szociális problémákat generálva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kailniris
2021. február 24. 14:46
Érdekes, de a jelenleg teljesen ki vagyunk szolgáltatva, a gyarmattartók jólétének, addig jó nekünk, ameddig tovább tudják rabolni a 3. világot. Ha ennek az "idilli" állapotnak vége szakad, sürgősen ki kell találni valamit, mert magukkal rántanak minket is.
Kompenzátor
2021. február 24. 13:49
A MAGYAR politikai vezetés a MAGYAR emberek érdekét képviselje elsősorban, a kongói, kínai vagy szingaléz munkásosztály problémái egyszerűen nem tartoznak ránk. Aki globális proletariátusról fantáziál annak megváltó-komplexusa van és idegenek kedvéért a saját népét szopatná halálra, ami nem túl szép dolog, valljuk be. Agyrém ahogy a globalista háttérhatalmi rezsim megpróbálja egybegyúrni a világot, ezzel a világ összes munkásosztályát egy életszínvonalra hozva, ami nekünk nyugatiaknak drasztikus megszorításokat jelentene. Nevezzen bárki önzőnek, vagy aggasson rám akármilyen -ista és -fób jelzőket, aki az én életszínvonalamat ki akarja átlagolni 10 kenyai földönfutóéval, az az ellenségem, és elmehet a jó büdös kurva anyjába, már csak azért is mert ő maga garantáltan nem a középosztályhoz tartozik, tehát más faszával verné a csalánt. A Great Reset-es globalista elit a saját kaviárral baszott életmódját természetesen meg akarja tartani, csak nekünk mezei csóróknak szánja azt a sorsot hogy a harmadik világ nyomorához süllyedjünk.
aleb19
2021. február 24. 13:21
vicces, hogy az erettsigizetlen miertszaros 1-2 ev alatt a leggazdagabb magyar lehetett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!