Kövér vagy Qanon?

2021. február 02. 14:07

Ha oda nincs írva, esküszöm, Bannonra gyanakodtam volna, ő szokott világbirodalmakat vizionálni a techcégek összeesküvése miatt.

2021. február 02. 14:07
Szele Tamás
Forgókínpad Blog

„Létezik még olyan vélekedés is, hogy Fjodor Vasziljevics Ivanov lenne Qanon, az SZVR alezredese, aki az egészet kitalálta és működteti, ezt nem zárhatjuk ki teljesen, de ma reggel találtam egy sokkal valószínűbb jelöltet.

Ez pedig nem más, mint Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke. Nem, nem fogyasztottam semmiféle hallucinogén anyagot, nem szokásom egyébként sem, ma reggel kizárólag kávét és kaukázusi kefírt vettem magamhoz, de amint böngészgetem a kormánysajtót, kicsit elkalandozott a figyelmem, és rácsodálkoztam egy idézetre az Origóban: »A világgazdaságban olyan erők alakultak ki, amelyek befolyása, pénze, a nekik alárendelt média és politikusok messze túlmutatnak a központosított európai állam lehetőségein. Lényegében amolyan, alakulóban lévő virtuális, nyugati, transzatlanti birodalomról van szó. Az ezt építő korrupt politikai elitnek nemzetállamként áldozatul esett az Egyesült Államok is.« Igazi qanonista gondolat, ki mondta? Marjorie Taylor Greene? Steve Bannon? Nem: Kövér László mondta a »DoRzeczy« (A lényegre) című lengyel hetilapnak.

Ha oda nincs írva, esküszöm, Bannonra gyanakodtam volna, ő szokott világbirodalmakat vizionálni a techcégek összeesküvése miatt. Illetve a teljes alt-right, de ezt is Bannon találta volt ki, mint még annyi mást. Ha ugyan nem Kövér volt az első, mert azt nem tételezném fel, hogy a magyar házelnök a Breitbartból szedi meghatározó eszméit. Maximum a Breitbart szedheti Kövérből, azt a mennydörgős ménkövét, a magyar szellemnek nincs párja! Lássuk, miket mond még. »A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen.« Ez Európában uniószkeptikus gondolat, de ha Brüsszel helyére Waashingtont írunk, az Egyesült Államokban telivér alt-right-qanonista eszme. De hogyan működnének »Brüsszel központosító törekvései«?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LAW AND ORDER
2021. február 03. 12:32
Nagyon le akarja járatni a nemzetközi globalista latorsajtó ezt a titokzatos, jelentéktelen QAnont! Vajon miért???
1000bocs
2021. február 03. 09:23
Kedves Szele Tamás! Talán életkora miatt, de hiányosnak látszanak ismeretei. Az, hogy a Twitter lett a közbeszéd első számú platformjává amerikában, evidencia. Mára az újságírás is szinte kimerül abban, ki-mit tweetelt, mik arra a reakciók. A hírműsorokban, a TV-showkban, az internetes médiában ez az első számú forrás, és a reakció helye egyben. Amikor egy platform ekkora kizárólagosságot szerez, akkor képes arra, hogy demokratikus választásokat döntsön el csupán azzal, hogy melyik információt engedi terjedni, melyiket nem. Innentől a választás demokratikus volta kérdőjeleződik meg, hisz a választók hamis, gondosan válogatott narratívát ismerve adják le a voksukat. A mostani amerikai választás ideje alatt, Biden fia, Hunter Biden viselt ügyeiről szóló cikk elérhetőségét a Twitter letiltotta. AMi azért volt érdekes, mert Hunter egy senki, ő csupán apuci fia. AMikor őt ültetik egy ukrán igazgatótanácsba, az azért van mert Obama alelnökének, Bidennek a fia. Biden rasszista elszólásait, bakijait szintén cenzúrázták. Nem szándékosan, de ez az ember olyan buta hogy minden egyes megszólalása egy Sas kabaré. És ez csak a Twitter. A Google, a facebook szintén algoritmusok alapján dönti el, milyen információt olvashat az egyszeri választó ha reggel felkel. Betudom informatikai járatlanságának, de azért fogadjon el egy jótanácsot. Legközelebb ne írjon olyanról, aminek jelentőségét és befolyását nem képes felmérni. Különösen ne legyen kioktatóés fölényes, mert kurva gáz ha a hülye okoskodik.
mokány
2021. február 02. 22:18
A nacionalizmus , az persze nem szimpla kis mumus . a haladás, meg a történelmi szükségszerűség , magától működik . A Haladárok, jakobinusok, bolsevíkok, csak rásegítenek . A hasonló marhaságok, persze szent dogmák a liberálfasisztáknak.
kbs_real
2021. február 02. 21:12
Hiszen ez értelmezhetetlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!