Brüsszelnél pattog a labda a civiltörvénnyel kapcsolatban

2021. február 19. 13:03

Már a szabályozás átalakítására vonatkozó normaszöveget is megküldtük a Bizottság részére.

2021. február 19. 13:03
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Míg egyes ellenzéki politikusok azon örvendeznek (Donáth Anna – a szerk.), hogy hazájuk ellen igazságtalanul kezdeményeznek Brüsszelben kötelezettségszegési eljárásokat, addig a magyar kormány teszi a dolgát. Átláthatóvá tettük a civil szervezetek finanszírozását, hogy egyértelmű legyen, melyek azok az NGO-k, amik külföldi támogatással próbálnak politikai nyomást gyakorolni a hazai közéletre. Mindeközben mérsékeltük a hazánkra nehezedő migrációs nyomást. Bár a kormány mindenben korrekten és transzparensen járt el, a Bizottság ismételten egy politikailag motivált eljárást indított, melynek nyomására az Európai Unió Bírósága tavaly júniusban elítélte Magyarországot.

A magyar kormány számos alkalommal biztosította az uniós intézményeket arról, hogy kész eleget tenni az ítéletben foglaltaknak, megteszi a végrehajtásához szükséges megfelelő intézkedéseket, ahogy kivétel nélkül minden korábbi ítélet esetében is megtette azt. Magyarország az eredményes együttműködés jegyében folyamatos párbeszédet folytatott és folytat az ítélet végrehajtásáról a Bizottsággal.

Nemcsak azt jeleztük, hogy készek vagyunk hatályon kívül helyezni a vitatott szabályozást, hanem a szabályozás átalakítására vonatkozó normaszöveget is megküldtük a Bizottság részére, jelezve, hogy amint tájékoztatnak minket annak elfogadhatóságáról, a magyar kormány kész haladéktalanul benyújtani az Országgyűlésnek, hogy a javaslatot a magyar törvényhozás még a tavaszi ülésszakban megtárgyalhassa. Most Brüsszelnél pattog a labda, itt az idő, hogy ők is elvégezzék a munka rájuk eső részét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
themen
2021. február 20. 00:03
A magyar kormány számos alkalommal biztosította az uniós intézményeket arról, hogy kész eleget tenni az ítéletben foglaltaknak, megteszi a végrehajtásához szükséges megfelelő intézkedéseket, ahogy kivétel nélkül minden korábbi ítélet esetében is megtette azt. --------------- Ennek én nem örülök annyira ...
Pierre
2021. február 19. 22:29
varga. No letedre egy koszos gazember vagy. A kormany, meg az atlathatosag..., nem szakad le a pofad? A jogserto szabalyozast pedig azonnal el kell torolni, nem arra varni, hogy mikor lehet bevezetni egy ujabb szabalyozast. De ezt te is tudod, cinikus gazember. Neked a peldakep putyin is tiszta es artatlan, gondolom.
fatman
2021. február 19. 18:53
érdekes, h állítólag Brüsszel is már évek óta szabályozni akarja ezt a kérdést... talán lehetne felpörögni kicsit...
józan paraszti ész
2021. február 19. 18:49
Az NGO-k külföldi finanszírozását nem átláthatóvá kell tenni, hanem meg kell tiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!