Gyurcsánynak helyet kell adni az ellenzéki oldalon

2021. január 28. 11:34

Az utóbbi választások előtt mindig volt láncon elvitt ellenzéki politikus. Interjú.

2021. január 28. 11:34
Ruff Bálint
444

„Elég sok feladatot kiosztott az ellenzéknek: legyen karizmatikus vezetője, elszántsága az elszámoltatáshoz, járja a vidéket házról házra, rendszerváltó tervet készítsen és használja erősen a közösségi médiát. Meg lehet ezt csinálni egy olyan szövetségben, ahol elképesztő erőfeszítés kellett ahhoz, hogy legalább alapszinten együttműködjenek egymással szemben évtizedes sérelmeket felhalmozott, bizalmatlan emberek?

A bizalomhiány sérülékennyé teszi az ellenzéket, de azok még többet ártanak, akik nem igazán hiszik el, hogy nyerhetnek, és ezért érdekeltek a status quo fenntartásában. És van egy csoport, akiket lehet kollaboránsnak nevezni, nekik anyagi érdekük van abban, hogy ne az ellenzék győzzön.

Azt már nem lehet eladni, hogy külön induljanak, de hogy milyen lesz  a szövetségük, meddig tart ki a bizalom, az már érdekesebb. Az utóbbi választások előtt mindig volt láncon elvitt ellenzéki politikus. Most, hogy közös listán indulnak, és esetleg onnan visznek el láncon valakit, akkor annak még nagyobb hatása lehet, mintha csak egy párt volna érintett. Ennek a kezelése nagyon nehéz lehet.

Fel kell készülni arra a sportra, amit a Fidesz játszik, mert minden korábbinál mocskosabb és keményebb kampány vár az ellenzékre. Az vegyen csak részt benne, aki erre teljesen felkészült. Azért lesz durva, mert van valódi esély a győzelemre, a centrális erőtér megszűnt, két nagy esik egymásnak. Ha nincs teljes bizalom az ellenzéki oldalon lévők között, akkor ezt nem lehet kibírni. Ezért nem elég technológiai szinten megszervezni az összeállást, ideológiai kötelék nélkül.

A személyes ellentétekről: a Fidesz jól érzi, hogy a sajátjait és a bizonytalanokat is lehet Gyurcsány Ferenccel sokkolni. Miközben Gyurcsánynál sikeresebb ellenzéki politikus nincs ebben az országban. Nézze meg az utat a 2009-es bukásától, most ő a legerősebb ellenzéki párt vezetője, és útközben nem sikerült igazán megszorítani. Gyurcsánynak tehát helyet kell adni az ellenzéki oldalon, másrészt végig kell gondolni, hogy összességében mennyit hoz és mennyit visz, és ezt hogyan lehet a kampányban kezelni, és milyen lesz a miniszterelnök-jelölt viszonya vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. január 29. 12:26
TANULJATOK MEG KOMMUNIKÁLNI!. TILTASSUK BE A MAGYAR NYELVBEN AZ LY betűt. HA NEM GOND A HEJESÍRÁS, AKKOR EBBE NEM KÖTHET BELE A SUNYI FIDESZ. Már a hejesírni tudó Bangóné és sokat ártott az ellenzéknek, de most legújabban a papokat farkuknál felakasztó Berki Józsefné Mizser Éva DK-s képviselő is j-vel irta a MIJEN és a SUJKOL szavakat. LE AZ LY BETŰVEL, LEGFŐBB KÖVETELÉSÜNK A 2022-es ÚJ KORMÁNYTÓL....
Krupp Skya
2021. január 28. 19:42
Meg a májának is.
kbs_real
2021. január 28. 17:26
Ezkiez? De mindegy is. Addig jó, amíg az ellenzéknek ilyen szakértők adnak tanácsot. És most már legalább azt is tudom, honnan veszik az ellenzéki politikusok a valóságtól teljesen elszakadt képüket az országról (l.: korrupció; visszaélések; hatalmas elégedetlenség; buta, tájékozatlan és rettegő vidékiek...) Hát ezektől a szakértőktől.
Menhetten
2021. január 28. 14:57
Ha egy ország vezetése EGY személyre épül, aki szent, aki sérthetetlen, tévedhetetlen, nélkülözhetetlen, leválthatatlan, nem azt a rendszert hívják véletlenül egyszemélyi diktatúrának? Csak úgy eszembe jutott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!