A fiatalokat nem lehet megvesztegetni és átverni sem

2021. január 17. 11:44

Azt gondolja, a fiatalok majd ettől elfelejtik, hogy a kormány mennyire közömbös a jövő kihívásaival, így például a klímaváltozás fenyegetéseivel szemben.

2021. január 17. 11:44
Párbeszéd
MTI-OS

„Aprópénz helyett jövőt a fiataloknak! A Fidesz az elmúlt tíz évben lerabolta az országot, elképesztő mennyiségű pénzt vont ki az oktatásból, az egészségügyből. A pénzzel együtt sok fiatal reményét is ellopta, akik közül sokan sajnos nem Magyarországon tervezik leélni az életüket. Ez nem tehető jóvá aprópénz hamis ígéretével, hanem valódi perspektívát kell nyújtani számukra, újra élhetővé kell tenni Magyarországot! 

Orbán Viktor pénteki bejelentése azt sugallja, a miniszterelnök úgy hiszi, hogy elnyerheti a fiatalok rokonszenvét a 25 év alattiak adómentességének ígéretével. Nyilván azt gondolja, a fiatalok majd ettől elfelejtik, hogy a kormány mennyire közömbös a jövő kihívásaival, így például a klímaváltozás fenyegetéseivel szemben. A miniszterelnök úgy vélheti, a fiatalok nem jönnek rá arra, hogy az adócsökkentéstől nem a bérük nő, hanem eleve alacsonyabb bruttó bérajánlatot kapnak majd. A miniszterelnök azonban téved. A fiatalokat nem lehet megvesztegetni és átverni sem, maga a történelem erre a tanúbizonyság.

Hogy a fiatalokat mennyire nem tudja az Orbán-kormány sem átverni, azt alátámasztják a Medián közvélemény-kutatási adatai is: a 30 év alatti fiatalok majdnem kétszer akkora arányban szavaznának az ellenzéki listára, mint a Fidesz-KDNP-ére.”

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 18. 12:13
Mikor a lapulevél alá kakál a sündisznó és gyíkpisivel mossa a fenekét...
Teréz A Piréz
2021. január 18. 00:14
Nem szoktam az ilyen marhaságokat elolvasni, csak a címére teflektálnék: a mindenkori fiatalokat lehet a legsimábban megvesztegetni és átverni. Ez azon az empirikus tapasztalatszerzésen alapul, hogy én is voltam fiatal.
DE JÓ
2021. január 17. 22:06
Miért is átverés az, ha több pénz van a zsebedben, és jobban élsz? Beleköttök mindenbe, ami jó, fertőző, maró hányadékkal, hazugsággal és utálkozással kentek be mindent, minden jó érzést igyekeztek elrabolni az emberektől, minden napjukat igyekeztek megfertőzni, csak, hogy hatalomra kerülhessetek. Én új utakon utaztam (nem halálutakon, ahogy ti mocskoltátok a terveket), karácsonykor nem fértem be a hipermarketek parkolójába, a lakótelepen, ahol lakok, soha nem volt ennyi autó, új kórházi szárnyakban voltam vizsgálatokon, a környezetemben szép és jó óvodák vannak, de ti minden órában nyomjátok, hogy szét van lopva az ország, meg az egészségügy. Mert ez van kiadva nektek, lakájoknak feladatként. Miért nem azzal ugráltok, hogy a gazdátok, a Gyurcsány idejében sokkal magasabb volt az életszínvonal, meg a fizetések, meg a foglalkoztatás, sokkal jobb volt az egészségügy, sokkal több volt az ipari beruházás, nem volt vizitdíj meg tandíj, meg megszorítások, olcsóbb volt a gáz meg a villany? Miért nem? Az elmúlt hetekben, hónapokban a németországi megújuló erőművek szinte semmit nem tudtak termelni, a német CO2 emisszió az egekben volt a kompenzációs termelés miatt, nem győztek áramot vásárolni más országokból, és kis híján kinyírták az európai áramellátást. Ilyen az, amikor politikussá vedlett nádfedeles, szütyős, zöld bölcsészek, meg hivatásos anarchisták akarják irányítani az energiarendszereket meg a környezetvédelmet. Elmentek ti a búsba... De jó, hogy nem ti kormányoztok!!!
Amerigo
2021. január 17. 17:47
"Fidesz az elmúlt tíz évben lerabolta az országot, elképesztő mennyiségű pénzt vont ki az oktatásból, az egészségügyből. A pénzzel együtt sok fiatal reményét is ellopta, akik közül sokan sajnos nem Magyarországon tervezik leélni az életüket. Ez nem tehető jóvá aprópénz hamis ígéretével, hanem valódi perspektívát kell nyújtani számukra, újra élhetővé kell tenni Magyarországot! " 1. Én is láttam a Fideszt amint éppen rabolt, majd nappal a sanyi bácsi bankjába vitte a pénzt. Ráadásul az oktatásból és egészségügyből is vonja ki a pénzt már 10 éve, egy Fidesz közeli vállalkozó talicskájával,az éj leple alatt. Ez a magyar csoda, mert ennek ellenére az ország épül-szépül, a magyar háztartások vagyoni helyzet a legjobb a V! országok között. 2. Az én fiam úgy látszik egy tökkelütött, külföldön dolgozott mint product manager egy multinál, majd felmondott és hazajött. Azt mondta, amikor leszámolt és kijött az épületből, úgy érezte, mint aki börtönből szabadult. Egyáltalán nem akar újra külföldre menni, süket és manipulatív szövegnek tartja azt, hogy a fiatalok külföldön akarják leélni az életüket. A nyomentumról lesújtó véleménye van, egyszerűen kispályás politikai élősködőknek tartja őket, akik nagy valószínűséggel nem állnák meg a helyüket a versenyszférában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!