Tizenkettedik pont: unio

2020. december 27. 12:36

A nyugat valóban jól jár velünk, legalább annyi profitot kivisznek innen, mint amennyi támogatást adnak

2020. december 27. 12:36
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Mindig csodálkozom, hogy a magyar lakosság milyen jelentős többsége híve kitartóan, az összes turbulenciákkal együtt is az európai uniónak. Ez a tény újra és újra megerősít abban, hogy országom népe képes bölcsen dönteni. Az Európai Unió ugyanis nagyszerű dolog. Anyagi értelemben is az, de messze nem ez a legfontosabb, a magyar gazdaság eléggé megerősödött ahhoz, hogy a felzárkózási támogatások nélkül is fejlődjék.

Zárójel: a nyugat valóban jól jár velünk, legalább annyi profitot kivisznek innen, mint amennyi támogatást adnak. Csakhogy a profitot akkor is kivinnék, ha nem volna támogatás. Zárójel bezárva.

Az unió – és itt jön a lényeg –, ahogy az alapítók elgondolták, ahogy mi elgondoltuk, amikor beléptünk, földrészünk történelmének egyik legnagyszerűbb vállalkozása.

Ebben a vállalkozásban benne kell maradni. Még a britek is rosszul jártak vele, hogy kiszálltak, pedig mögöttük egy egész világbirodalom áll. Nekünk az unióban a helyünk, aki mást mond, kárt okoz nekünk.

Benne kell maradnunk, és belülről meg kell küzdenünk azokkal, akik erővel meg akarják változtatni, bürokratikus szuperállammá akarják formálni a nemzeteknek ezt a nagyszerű szövetségét.

Ezt a küzdelmet meg lehet nyerni. Úgyhogy, ideidézve a ’48-as tizenkét pontot: unio. Arra van előre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2020. december 28. 00:33
Ejnye, Bencsik úr, ne zárjuk már be azt a zárójelet olyan gyorsan. A kapott támogatás ugyanis nem a kivitt profit ellentételezése, hanem az ide hozott és befektetett tőke haszna. Azt meg ne vonja már kétségbe, hogy az jár, mert még a végén rút kommunista bélyeget fognak sütni a homlokára. Csúnya dolog ilyesmivel bolondítani a gyanútlan olvasót.
Pelso j.
2020. december 27. 20:32
Aha, te meg a falkatársaid tartjátok el a Nyugatot.
Kanmacska
2020. december 27. 19:50
El tudnánk
feux follets
2020. december 27. 19:14
A vita hamarosan okafogyottá válik. Az Europai Jegybank direkt és indirekt lehetőségei hamarosan elfogynak és a déli államok plusz Franciaország a GDP 100%-át meghaladó államadósságával finanszírozhatatlanná válik. De jure, már ma is az. Még negatív kamatok mellet is. Akkor Manfred Webernek is lesz más problémája, mint Magyarország folyamatos köpködése. Tekintettel arra, hogy a Target2 rendszeren keresztül a Bundesbanknak, így az adófizető német állampogárnak úgy ezer milliárd euro kinlevősége van. Elsősorban az említett országokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!