Nem szabad engedni Lengyelország és Magyarország zsarolásának

2020. december 09. 11:14

Csak egyféleképpen lehet válaszolni azoknak, akik túszul ejtették a következő közös költségvetést.

2020. december 09. 11:14
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Mindhárom fronton ugyanaz a dilemma. Törökországgal, Nagy-Britanniával, és a magyar-lengyel tandemmel szemben az Európai Uniónak össze kell békítenie a rövid és a hosszú távú érdekeit.

Rövid távon az EU nem engedheti meg a briteknek, hogy hozzáférjenek a közös piachoz anélkül, hogy betartanák a közös szabályokat. Ha megengedné, az összes tagállamnak zöld utat adna, hogy járják csak a saját útjukat. Törökországgal az EU nem folytathatja a csatlakozási tárgyalásokat, miután Recep Tayyip Erdoğan politikai foglyokkal rakta tele a börtöneit, hátat fordított Ciprus újraegyesítésének, és úgy kezeli két uniós tagállam felségvizeit, mintha az övéi volnának.

Ha az Európai Unió nem mondja ki világosan, hogy Törökországnak ma semmi jogalapja nincs a csatlakozásra, akkor gúnyt űz a saját méltóságából, az értékeiből és az uniós országok közötti szolidaritásból. A helyzet tökéletes határozottságot követel meg, ugyanúgy, ahogy jottányit sem szabad engedni Lengyelország és Magyarország zsarolásának sem. Csak egyféleképpen lehet válaszolni azoknak, akik túszul ejtették a következő közös költségvetést és a 750 milliárd eurós gazdaságélénkítési tervet, hogy így  próbálják meg leválasztani az anyagi szolidaritást a jogállam tiszteletéről.

Azt kell nekik mondani: vagy elfogadjátok megbonthatatlan egységként az unió értékeit és juttatásait, vagy pedig nélkületek izzítjuk be a gazdaságainkat, 25-ös körben, megerősített együttműködés vagy államközi megegyezés keretében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. december 10. 11:10
Inkább menj vissza DJ-nek, haver.
annamanna
2020. december 10. 04:40
"Lengyel boltok robbantak Hollandiában Két nap alatt három lengyel bolt robbant fel Hollandiában. A legutóbbi az Amszterdamtól 30 kilométerre fekvő Beverwijk városát rázta meg. A hajnalban történt robbanás során senki nem sérült meg, de az üzlet szinte teljesen megsemmisült. Egy nappal korábban egy két másik bolt is lángba borult. Mindegyikben elsősorban lengyelek vásároltak. "Bárcsak tudnám, mi történt. Remélem, a rendőrök mihamarabb elkapják az elkövetőket. Másra nem is tudok gondolni, csak hogy minél gyorsabban megtalálják őket. Tegnap kezdődött, ma meg ez. Még rosszabb, mint a tegnapi" - mondta az egyik megtámadott bolt tulajdonosa, Mohamad Mahmoed. A holland rendőrség vizsgálja, hogy a robbanások között van-e kapcsolat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a boltokat Biedronkának hívják, ugyanezen a néven működik Lengyelországban is egy élelmiszerbolt-lánc, de a holland üzletek nem tartoznak a hálózathoz." https://hu.euronews.com/2020/12/09/lengyel-boltok-robbantak-hollandiaban
Autofocus
2020. december 09. 20:54
Ez a hajó elúszott, pubi.
dglaj
2020. december 09. 17:12
A cikk írójának: nem hiszem, hogy ennyire nem érted miről van szó, vagy csak minket nézel totál hülyének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!