Lehet Gyurcsányista a Politika

2020. december 07. 10:11

Van abban valami szimbolikus, hogy éppen a kettős állampolgárságról tartott népszavazás tizenhatodik évfordulóján hozták meg a döntést az LMP nevű álzöld pitipárt főemberei.

2020. december 07. 10:11
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Van abban valami szimbolikus egyébként is, hogy éppen a kettős állampolgárságról tartott népszavazás, a trianoni határokon túli magyarság tudatos, előre megfontolt szándékkal és aljas indokból elkövetett balos elárulásának tizenhatodik évfordulóján hozták meg a döntést az LMP nevű álzöld pitipárt főemberei, gyurcsányista étekfogói és tányérváltói. Ha nem gondoltak a dátumbeli egybeesésre, az a gond, ha meg igen, akkor az még jellemzőbb önleleplező gesztus.

A gyurcsányizmushoz való simulás zökkenőmentességére az opportunista, hiperjelentéktelen volt pártszóvivő, Kanász-Nagy Máté társelnök a garancia. Korábban még volt némi szín, egyéniség a Schiffer András távozása után permanens lejtmenetben lévő LMP vezetésében, ám amióta a volt pártszóvivő vette át az ügyek vitelét – a még nála is színtelenebb Schmuck Erzsébettel együtt – végképp a szürkeség, a globalista szervilizmus, az erősebbhez dörgölőzés lett az uralkodó. Az új párttárselnök, aki újpesti alpolgármesterként is a semmittevés bajnoka, minden szélsőséges baloldali hadjáratot helyeselt. Nem talált kivetnivalót az antiszemita, rasszista szerencsi közös képviselőjelölt támogatásában, aztán a Momentum elnökének kirekesztő megnyilvánulásával, a társadalom majdani fidesztelenítésével is egyetértett. De miért is ne értett volna egyet minden likvidáló, nota bene jogállamellenes, antidemokratikus elképzeléssel, amikor már augusztus végén megmondta, hogy nem szabad finnyásnak lenni a 2006-os nemzetverető Gyurcsánnyal sem. Ehhez képest az, hogy lelkesen egy húron pendülnek Karácsony Gergely főpolgámesterrel minden életveszélyesen ütődött felvetésének kivitelezésében, a kerékpársávok erőszakolásával, az úttest autósoktól való elvételével és a forgalom környezetszennyező bedugításával, már szinte csupán marcipánbohóc a tortán. Sőt, még rá is tromfolnak avval a lélegzetelállító marhasággal, hogy az autóforgalmat radikálisan le kell csökkenteni a fővárosban. Ez a racionalizmusellenes, igazából minden fejlesztést, gyarapodást elutasító hozzáállás persze külön Gyurcsány-kompatibilissá teszi a hajdani zöld- és ökopártot.

Summa summarum: most is összenő, ami összetartozik. Sőt, nem is kell, hogy összenőjön, mert mindig is összetartozott. Egyvalamire azonban nem árt, ha odafigyelnek: biankó csekket állítottak ki az ellenzéki közös lista melletti hűségesküvel. Márpedig egy parányi támogatottságú pártnak sem árt emlékezni arra, hogy 2014-ben egyszer már csúfos kudarcot vallott ama varázsszerként fetisizált közös lista a baloldalon. És mivel ahány párt vesz részt benne, annyiszor öt százalékot kell a választáson teljesíteni, könnyen csúnya vége lehet a közös vállalkozásnak. Úgy járhatnak, mint a kismajmok, akik egymásba csimpaszkodnak és együtt pottyannak le a fáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. december 07. 12:12
https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54278500_2115752031834170_7423399660267503616_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=m_07YOfjOe4AX_g10XH&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=7ff446beee4f4f77b340a004b9ad2d4f&oe=5FF58F91
Box Hill
2020. december 07. 12:01
Csak Gyurcsányista lehet a politika. Meg a cukrászda nyitás Bécsben.
elfújta az ellenszél
2020. december 07. 11:41
Kár hogy a zöld tenniakarás idáig jutott. Részint prosti lett belőle akit a Gyurcsány félék kedvükre hágnak, részint bugyuta pótcselekvésekben éli ki magát. Az LMP-ben kezdettől megvolt a balos ostobaságokra való hajlam, például a cigány felzárkóztatás hóttnaiv elképzelése, de most már nincs is egyéb csak bugyutaság
MZ/X
2020. december 07. 11:22
Egy akolba tereli a korábban külön-külön létrehozott pártjait a CIA...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!