Komoly áttörést értek el a magyarok és a lengyelek

2020. december 09. 14:48

Sajtóhírek szerint már abba is belementek a németek, hogy gyakorlatilag két évre felfüggesztenék a jogállamisági mechanizmust, magyarán 2022-ig biztosan nem érné semmilyen szankció Magyarországot. Ez komoly siker a kormánynak, ugyanakkor nagy pofon a baloldalnak!

2020. december 09. 14:48
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„A legújabb sajtóhírek (még nem elfogadott dolgok):

  • A jogállamisági mechanizmusról szóló jogszabályt ellátnák egy záradékkal, amelyben hangsúlyozzák, hogy csak akkor alkalmazhatók a szankciók, ha a jogállamiság sérelme az EU pénzügyi érdekeivel összefüggésben valósul meg, és nem használják önkényesen, politikai célokra (például családjogi vagy migrációs viták kezelésére).
  • Megerősítenék az úgynevezett vészfékmechanizmust, amely szerint az Európai Bizottság szankciós javaslatát az állam- és kormányfők elé lehet terjeszteni. Ez jelenleg is szerepel a javaslatban, de ennek megerősítését kéri Varsó és Budapest.
  • A jogállamisági feltételrendszer alkalmazását felfüggesztenék addig, amíg az Európai Bíróság meg nem állapítja, hogy összefér-e a jogszabály az uniós joggal. Ez akár kétéves bírósági eljárást is jelenthet, emellett a politikai élét csökkentené a dolgoknak, jogi viták lennének inkább.

Ez még nem a megállapodás, csak sajtóhírek, a holnap kezdődő uniós csúcson további tárgyalások várhatóak. Ugyanakkor már most kijelenthető, hogy komoly eredményeket értek el a magyarok és a lengyelek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2020. december 10. 08:42
:DDDDDDDDDDaniiiiiiiiiiiiiii
annamanna
2020. december 10. 04:36
"Lengyel boltok robbantak Hollandiában Két nap alatt három lengyel bolt robbant fel Hollandiában. A legutóbbi az Amszterdamtól 30 kilométerre fekvő Beverwijk városát rázta meg. A hajnalban történt robbanás során senki nem sérült meg, de az üzlet szinte teljesen megsemmisült. Egy nappal korábban egy két másik bolt is lángba borult. Mindegyikben elsősorban lengyelek vásároltak. "Bárcsak tudnám, mi történt. Remélem, a rendőrök mihamarabb elkapják az elkövetőket. Másra nem is tudok gondolni, csak hogy minél gyorsabban megtalálják őket. Tegnap kezdődött, ma meg ez. Még rosszabb, mint a tegnapi" - mondta az egyik megtámadott bolt tulajdonosa, Mohamad Mahmoed. A holland rendőrség vizsgálja, hogy a robbanások között van-e kapcsolat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a boltokat Biedronkának hívják, ugyanezen a néven működik Lengyelországban is egy élelmiszerbolt-lánc, de a holland üzletek nem tartoznak a hálózathoz." https://hu.euronews.com/2020/12/09/lengyel-boltok-robbantak-hollandiaban
pemete jakab
2020. december 09. 19:46
A magyar kormány javaslata először nem ment át, de aztán kicsit bevazelinezték, és utána átcsúszott.
pemete jakab
2020. december 09. 19:44
"gyakorlatilag két évre felfüggesztenék a jogállamisági mechanizmust" Akkor a magyar Alaptörvényből is kikerül, hogy az ország jogállam? Mert most benne van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!