Csak egyféle mérce van

2020. december 07. 17:50

Orbán Viktort, minden idők legsikeresebb magyar miniszterelnökét miért lehet gond nélkül diktátornak, sőt Führernek nevezni?

2020. december 07. 17:50
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Másfelől szabadjon megkérdeznem a kirekesztés vádja nélkül, hogy miért lehet az egyik oldalnak nácizni, és miért nem lehet a másiknak? Orbán Viktort, minden idők legsikeresebb magyar miniszterelnökét miért lehet gond nélkül diktátornak, sőt Führernek nevezni? Miért lehet gond nélkül lenácizni a jobboldalon bárkit? És ilyenkor miért nem szólal meg a kórus, miért hallgat az amerikai nagykövetség? Az miért nem relativizálás, miért nem provokáció?

Martin Schulz a minap a Deutschlandfunk rádióban a sajtó elnyomásával, antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta meg Magyarországot. Mármost ellentétben Magyarországgal, Németországban zsidónak lenni folytatólagos életveszély, ami pedig az egyenirányított német médiát illeti, annak állapota a legsötétebb kommunista sajtót idézi.

De hagyjuk. Inkább figyeljünk fel arra a tényre, hogy egy, a kereszténységet gyalázó karikaturistát ezért a rajzáért a Magyar Újságírók Országos Szövetsége karikatúratagozata nemrég díjjal tüntetett ki. Az, hogy egy magyar közgondolkodó a nemzet üldöztetését a zsidók üldöztetéséhez hasonlította, heves nemzetközi visszhangot váltott ki. Az azonban, hogy egy baloldali viccmester Jézus Krisztus halálán gúnyolódott, nem váltott ki semmit libernyák oldalon. Se itthon, se külföldön. Nos, hölgyeim és uraim, ez így nem megy. Csak egyféle mérce van, és csak egyféle igazság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moslékzabáló
2020. december 08. 06:47
Bencsik téved. A komcsik és libernyákok mindig is kettős mércét használtak.
egyvilág
2020. december 07. 21:29
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml
Claudius1
2020. december 07. 21:26
mert egy autokrata
Robur
2020. december 07. 21:22
Te nevezted vezénylő tábornoknak, te fasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!