A saját zsebe vagy a magyar emberek boldogulása a fontosabb?

2020. december 07. 18:19

Orbánnak dönteni kell!

2020. december 07. 18:19
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Ultimátumot adtak Orbán Viktornak. Egy magas rangú uniós diplomata hétfőn azt közölte, a magyar és a lengyel kormánynak legkésőbb holnapig válaszolnia kell arra, hogy feladja-e az EU költségvetésének és helyreállítási alapjának blokkolását. Amennyiben azonban a két kormányfő kitart a vétó mellett, akkor a maradék 25 tagállam nélkülük hozza létre a helyreállítási alapot.

Legyen világos: Magyarországnak nem vétóra, hanem segítségre van szüksége. A magyar embereknek az az érdekük, hogy az uniós források mihamarabb megérkezzenek az országba, méghozzá úgy, hogy azokat erős jogi garanciákkal védjük a korrupciótól.

Ha a helyreállítási alapot mégis nélkülünk hívják életre, az óriási érvágás lenne Magyarországnak, a magyar embereknek és a magyar gazdaságnak. A koronavírus-járvány pusztító gazdasági hatásait enyhíteni hivatott alapra minden tagállamnak szüksége van, így nekünk is. A növekvő munkanélküliség, a romló gazdasági adatok és a kormány semmittevése miatt a magyar gazdaságnak szüksége van erre az uniós alapra.

Mennyit veszítenénk azzal, ha Orbán önös politikai érdekből, a jogállami kritériumok miatt nemet mond erre az alapra? Az uniós tervek szerint a helyreállítási alapból 6 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kapna Magyarország – ez tízmillió lakosra vetítve fejenként nagyjából 220 ezer forintot jelent. Ez az összeg tovább emelkedik, ha hozzászámoljuk, hogy az uniós elképzelés szerint Magyarország még 10 milliárd eurónyi kedvezményes, az egész EU által garantált hitelhez is jutna.

Most kiderül, mi a fontosabb Orbán Viktornak. A saját és oligarchái gazdagodása, vagy az, hogy a magyar emberek és a magyar gazdaság legyőzze ezt a válságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. december 09. 16:28
Ó, te ország zsenije! A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.
toef36
2020. december 08. 19:10
Ismétlem: Kis Katóka ilyen ez az élet, hazudnak a május éjszakák... Szavanként vagy karakterenként lamol Gyuri Bá?
toef36
2020. december 08. 19:10
Ismétlem: Kis Katóka ilyen ez az élet, hazudnak a május éjszakák... Szavanként vagy karakterenként lamol Gyuri Bá?
toef36
2020. december 08. 19:04
Kis Katóka ilyen ez az élet, hazudnak a május éjszakák... Szavanként vagy karakterenként fizet Gyuri Bá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!