Nagyon szomorú, hogy a Főváros és a BKK leállítja a Bubit

2020. november 04. 20:18

A Bubi megérett a megújításra, nincs ebben vitánk.

2020. november 04. 20:18
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Nagyon szomorú, hogy a Főváros és a BKK leállítja a Bubit.

Ma jelentette be egy jópofáskodó posztban BKK, hogy a járvány közepén és épp a Bubi működési területét érintő belvárosi metrópótlás kezdetén bizonytalan időre bezárja a budapesti közbringarendszert a Draskovics Tibor vezette Igazgatóság döntései nyomán. A Bubi megérett a megújításra, nincs ebben vitánk.

Két dologban azonban van:


- miért nem tudták ezt úgy intézni, hogy ne álljon le bizonytalan időre, legjobb esetben is hónapokra a rendszer működése, miközben pontosan lehetett előre látni, mikor jár le a szerződés?


- miért kell visszalépni és egy 5 évre szóló szerződésbe betonozva lecsökkenteni a kerékpárok számát (közel a felére, 2100-ról 1200-ra), illetve megakadályozni a rendszer területi bővítését a jövőre nézve egészen 2026-ig?

Nem csak bosszantóan rövidlátó az, ami történik. A felvetéseimre hetek óta nem született semmilyen válasz, ami legalábbis beszédes. A Bubi tenderkiírását a BKK titokban intézi – míg sok más kérdésről, akár egy-egy belvárosi kis utca forgalmi rendjéről is folyamatosan kérdőíveken kérdezik meg a budapestieket, a Bubi leépítéséről semmilyen társadalmi egyeztetés nem történt.
Még van idő november végéig, érdemes korrigálni. Már csak azért is, mert ahhoz, hogy belátható időn belül újrainduljon a Bubi, a folyó tendert kéne lezárni sikeresen - a fent leírtak miatt ez pedig a Bubi leépítését jelentené és épp ezért káros döntés lenne. Amíg nincs egy végiggondolt, a Bubi visszafejlesztése helyett a megújítását szolgáló koncepció, a meglévő rendszert érdemes tovább működtetni.”

Korábbi posztom erről:
https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3359711447431271

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.S.
2020. november 05. 11:40
Újabb Karigeri biciklisávok, bicikliseket meg kitiltani a fővárosból. Libbolsi logika Drazsé módra. Kié lesz az üzlet?
még fokozza
2020. november 05. 09:50
Idejét múlta. hamar jött az elektromos roller. Most utazzál roller utaztatásba!
Krupp Skya
2020. november 05. 07:23
Budapest többet érdemel, Karácsony Gergelyből! :)))))))))))))))))))))))
szürkeSzarvas
2020. november 04. 23:46
Még annyit-a Dávidot a Tarlós is megvetette,mert egy dumagép figurának ismerte meg. Egyszer elmondta,őt a holland követtel a buzibárbol hivogatták valami hülye ötlettel.A Dávid a Patás kegyéből ma is 1 nemlétező muzeum igazgatoja,+valami léhűtő a Geri közelében is.Ha nem menne be "dolgozni"-nem tünne fel. "Posztol". Kicsit visdzavehetne az arcábol-a nagypapa sem vet rá valami jó fényt. A Fero mesélte-az énekesnők a szájukat törölgetve szoktak kijönni tőle-mert az neki "járt".Furcsa 1 zsidó volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!