Micsoda különbség!

2020. november 25. 12:57

Az újságírónak azzal sem kell törődnie, ha a cikkében logikai ellentmondás van. A Telexnél semmiképpen.

2020. november 25. 12:57
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„Az újságírónak manapság nem kell ismernie a helyesírást. Nem kell szabatosan fogalmaznia, sőt, azzal sem kell törődnie, ha a cikkében logikai ellentmondás van. A Telexnél semmiképpen. A skót Legfelsőbb Bíróság szerint hamis bizonyítékok alapján hoztak életfogytiglani ítéletet 2001-ben, a lockerbie-i merénylet ügyében – kürtölte tegnap világgá a telex.hu, a »nincs másik Index«-ből alakult hírportál.

Ami szemet szúr, az a cikk vége: »A meghallgatások péntekig tartanak majd, a bírák ezek után hoznak majd ítéletet az ügyben.« Hogyan foglalhatott állást a bíróság, ha egyszer nincs még ítélet?! A megfejtést a Reuters eredeti híre tartalmazza: nem a skót Legfelsőbb Bíróság mondta, hogy hamisak lehetnek a bizonyítékok, hanem a bíróságnak mondta az elítélt családjának az ügyvédje. Micsoda különbség!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. november 25. 19:23
Az Index - Telex jelenlegi helyzetéről: http://egyvilag.hu/index.shtml#indextelex
Vakfolt
2020. november 25. 19:01
Indekszet sem olvasok, a tetveksz meg helyből nem érdekelt. Majd tönkre mennek..
olajfa1
2020. november 25. 15:12
"-Az az ítélet! ...elvtárs!... -Ja bocsánat... Itt a maga vallomása!" A "Tanú" filmből...
Csomorkany
2020. november 25. 14:19
Mondjuk ez találat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!