A sztárbölcsész szerint a „törvényes szavazat” rasszista kifejezés

2020. november 12. 20:44

Kendi szerint mivel az újraszámolt megyékben magas a feketék aránya, a kezdeményezők indítékai alapvetően rasszisták.

2020. november 12. 20:44
null

Ibram X. Kendi eredetileg Ibram Henry Rogersként látta meg a napvilágot, mára pedig az egyik legismertebb liberális megmondóember lett, ami a rasszizmus kérdését illeti. A magát „kritikai faj-teoretikusként” aposztofáló, eredetileg történész képzettségű egyetemi oktató a baloldali média gyakori vendége a tengeren túl. A választások kapcsán a héten twitteren kijelentette, hogy a „törvényes szavazat” kifejezés, amelyet az Egyesült Államok törvényeinek megfelelően leadott szavazatok leírására használnak, „funkcionálisan rasszista”.

Kendi egy utólagos tweetben hozzátette: „Még sok ilyen kifejezés van. Mit hagytam ki?” A tweet alatt követői számos javaslattal éltek, hogy megtalálják a raszista kifejezéseket. 

A rövid kutatás eredményeként rasszista kifejezések lettek a „lelépett apa”, „nagy kormányzás”, „szocializmus”, „radikális baloldal”, „meleg menetrend”, „elefántcsonttorony”, „elitek”, „fosztogatás”, „betört ablakok”, „abortuszbarát”, „vallásellenes”, „mosdatlan szegények”, „amerikaellenes”, „nyitott határok”, „rendőrségellenes”.

Kendi később tisztázta, hogy mire gondolt pontosan. Úgy gondolja, hogy mivel azokban a megyékben, ahol most az újraszámlálást kezdeményezik, nagy a fekete lakosság aránya, ezért az újraszámolások indítékai alapvetően rasszisták. 

(Forrás: Breitbart)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2020. november 15. 17:16
...és Pogátsa Zoltán pár napja rá hivatkozott, mint mérvadóra. "sztárbölcsész"... inkább szélhámos, ráadásul rendkívül veszélyes. Könyvecskéje lassan kezd az új radikálisok "kis vörös könyve" lenni.
rovan
2020. november 14. 00:57
"Még sok ilyen kifejezés van. Mit hagytam ki?" Segítsek, nigger? Nézd már meg, hogy anyád is nigger volt-e vagy csak nem ütöttél rá.
rovan
2020. november 14. 00:54
Kibaszott rasszista nigger.
rovan
2020. november 14. 00:53
Ha megbecsülést akarsz, akkor élj tisztességesen, gyújtogatás, kirakattörés és szobordöntögetés helyett. Mert különben a büdös életben nem fog számítani az életed senkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!