A főváros nem támogatja az iparűzési adó (IPA) felfüggesztésére (vagy megszüntetésére) tett javaslatot

2020. november 24. 18:01

Bármilyen IPA elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül.

2020. november 24. 18:01
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Megéri okosan, szakmai érvek és a tények alapján tárgyalni. Így született meg ma a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) megállapodása. Eszerint sem a főváros, sem a budapesti iparkamara nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által tett javaslatot az iparűzési adó (IPA) felfüggesztésére (vagy megszüntetésére). A megállapodás szerint »bármilyen IPA elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül azok működési kiadásainak finanszírozására. Minden ezzel ellentétes javaslat súlyos problémákat jelent a gazdaság számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások szempontjából.«

Megállapodtunk abban is, hogy hogy a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány adta lehetőségek felhasználásával közösen programot indítunk a legrosszabb helyzetben lévő mikro- és egyes kisvállalkozások mikrohitelezéssel való gyors megsegítésére, mintegy 2,5 milliárd forint értékben. Tudjuk, hogy ennél többre lenne szükség, a budapesti vállalkozások is többet érdemelnének, de a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetünkben most ekkora segítséget tudunk felelősséggel vállalni.
Igyekszünk segíteni más formában is közösen. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a lakosságnak szolgáltató budapesti vállalkozások számára közösen kupon programot indít. Ennek keretében a fogyasztók előre vásárolhatnak szolgáltatásokat, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozását. A budapesti vállalkozásokat segítő programok részleteit közösen dolgozzuk ki.

Példának tartom ezt a megállapodást, példa arra, hogy az együttműködés, a partnerség alapján lehet és kell valódi segítséget nyújtani válság idején a bajba jutott embereknek és vállalkozásaiknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2020. november 25. 15:33
Karigeri vagyok, facebook huszár. Szeretném támogatni az éhező afrikai gyerekeket százezer forinttal. De csak akkor tudom megtenni, ha kapok az államtól százezer forintot.
EMM195
2020. november 25. 12:21
Tudjuk, hogy te csak a pénzcsapot bírod szopogatni GERInctelen!
matykox
2020. november 25. 11:29
Harácsony már megint az istenadta nép és a kormány ellen politizál?? Micsoda meglepi! Jaaa, nem.
makapaka2
2020. november 25. 11:17
Miért is támogatna ez a hazug balfék, valami pozitív dolgot is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!