Jakab Péter nárcisztikus és felsőbbrendű

2020. október 27. 12:58

Felsőbbrendű, hiszen végtelenül lenézi a választókat, melldöngetve kiabálja, hogy egy kiló krumplival meg lehet őket venni.

2020. október 27. 12:58
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Nem elég csak jobbnak, többnek lenni másoknál, hanem ezt folyamatosan mutogatni is kell. Posztolni kell a környezetszennyezésről, a szegénységről, az elnyomásról, a rasszizmusról, mindenféle valós tartalom, mélyebb összefüggések, és pláne bármiféle érdemi cselekvés nélkül. De nem szabad lemaradni, mindig élen kell járni az erényfitogtatásban. Aminek természetesen része az is, hogy mindig minősíteni kell azokat, akik nem vesznek részt a »világmegváltó« pótcselekvésekben. Vagy legalábbis felemelt mutatóujjal kell rendre utasítani őket, hogy járjanak ők is az egyetlen helyes úton.

Ennek egyik eklatáns példáját láthattuk a minap, amikor a 2000-es években nagyon népszerű rapper, 50 Cent kiposztolta, hogy a már most is hatalmas, és Biden által tovább emelni kívánt adók miatt ő bizony elköltözik New Yorkból, ráadásul Trumpra szavaz. Chelsea Handler színész komikus, a fehér liberálisok poszterlánya erre Jimmy Fallon showmannek, a fehér liberálisok poszterfiújának a műsorában elmesélte, hogy fel kellett hívnia 50 Centet, és emlékeztetnie, hogy ő fekete, és ezért nem szavazhat Trumpra. Vagyis egyrészt ő, a fehér liberális dönti el, hogy fekete embertársa kire szavazhat. Másrészt ő, a fehér liberális azt is eldöntötte, hogy a feketéknek – az összes feketének – mi a jó, és kire kell szavazniuk. Mi ez, ha nem a leggátlástalanabb rasszizmus?

A liberálisok tehát miközben folyamatosan a rasszizmusról papolnak, végtelenül rasszisták. Számukra a feketék – vagy akár a cigányok, muszlimok, latinók, stb. – egy homogén tömeg, önálló vélemény nélkül. Ugyanakkor végtelenül nárcisztikusak is, hiszen épp az állandó rasszistázással azt is mutogatják, hogy ők mennyire jó emberek, mennyire szívükön viselik a kisebbségek sorsát. És végtelenül felsőbbrendűek is, hiszen ők eldöntik a kisebbségek helyett, hogy mit gondoljanak, kire szavazzanak, és lenézik mindazokat, akik nem fogadják el az ő megkérdőjelezhetetlen álláspontjukat.

Ismerős? Hát persze. Itthon pontosan ugyanilyenek. A libernyákok és a nácik is – még egy ok, amiért találó rájuk a libernáci kifejezés. Jakab Péter pedig a libernácik tökéletes poszterfiúja. Felsőbbrendű, hiszen végtelenül lenézi a választókat, melldöngetve kiabálja, hogy egy kiló krumplival meg lehet őket venni. Nárcisztikus, hiszen lételeme a magamutogatás, a performanszok, melyekben büszkén játssza, hogy ő a kisemberek pártfogója; azoké a kisembereké, akiket közben vérig sért azzal, hogy krumpliért szavaznak. Ráadásul még rasszista is, hiszen ki mások szavaznának egy zsák krumpliért, mint a cigányok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. október 27. 13:26
Jakab rottanführert az első kazincbarcikai italboltban kettépisilnék, mint egy hóembert!!
atila68
2020. október 27. 13:24
Chelsea Botox-Sylikon Handler. Joga van hozzá!
Gonda László
2020. október 27. 13:21
2018-ban 2,6-szer több szavazatot kapott a Fidesz/KDNP csak a pártlistán mint a JOBBIK, aki már BALLIK, libsevik!
afterall33
2020. október 27. 13:18
kitartott kis pöcs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!