A fabula gyógyító ereje

2020. október 18. 09:56

Őrizzük, kamatoztassuk őseink örökségét, adjuk tovább a ránk maradt történetek erejét! A mesékből kinőni ugyanis nem lehet.

2020. október 18. 09:56
Ács-Fehér Kinga
egy.hu

„A mesékkel végzett önismereti munka ezerszeresen is kifizetődik, ha a lélek befogadja a történetet, dolgozik vele, és a személyes élmények bevillanását sem nyomja el.

A mese üzenete mindig az lesz, amire szükségünk van, és amit magunkévá tudunk tenni, de nem kell megijednünk, ha valaki mást lát az adott mesében, mint mi! A népmesék esszenciáját a metamorfózis adja: mindenki máshogy éli meg, mássá válik, mást tesz magáévá a történetekből.

Az a jó a meseterápiában, hogy megtalálhatjuk azokat a hiányzó puzzle darabokat az életünkből, amiket sokszor nem látunk meg – vagy épp máshova próbálunk beilleszteni. Navigál a krízishelyzetekben és egyensúlyvesztésekben, segít legyőzni azokat a bizonyos hétfejű sárkányokat, gonosz boszorkákat és mostohákat.

Az én életemben a mesék képesek univerzális szabályokat állítani, értelmezni, dekódolni a saját valóságomat. Megtanítanak megfontoltan lépni a történetemben, boldogulni a probléma- és kudarchelyzeteimben.

Arra biztatok mindenkit, hogy óvjuk, őrizzük, kamatoztassuk őseink örökségét, adjuk tovább a ránk maradt történetek erejét! A mesékből kinőni nem lehet, csak rosszul nézni a történetre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. október 19. 13:29
Pont bőven elég magyar népmesénk van, a leglényegesebb dolgokat le is fedi.
Nemaztmondták Feri!
2020. október 18. 13:02
A mese jó, a mese szép Hívják úgy is: fabula Óvd és terjeszd mindenképp Ne rád mondják: Fa Bula ! Tudd, hogy a mese segít Olykor a lélekre tapasz Ne engedd, hogy korcsok rontsák Ne légy te is: Fa Fasz!
MayorAnna
2020. október 18. 11:22
"A mesékből kinőni ugyanis nem lehet." Milyen igaz!-én, így a szavatossági időm lejárta közelében sem tudok betelni Berecz András népi meséinek előadásával. Tudnám hallgatni 24/7-ben, mint egy 3 éves.
Magyarok Pásztora
2020. október 18. 11:16
Elégetni a genderkönyvet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!