Az ő harca

2020. szeptember 22. 07:52

Egy emberéleteket veszélyeztető világjárvány idején akar választási harcba kezdeni a miniszterelnök.

2020. szeptember 22. 07:52
Torkos Matild
Magyar Hang

„Azt írja a kormányfő, hogy »a kormányzás nehéz évei után« ideje visszatérni a »csatatérre«. Folyton-folyvást fegyverkezünk, harcászati gépeket vásárolunk, hadi ipari kütyüket előállító üzemeket létesítünk, már a koronavírus ellen is haditerv alapján állig felfegyverkezve harcolunk, vezényelt ápolónőkkel és katonákkal, de a maszkot leginkább csak nekünk kell az orrunkra húzva hordani, ők szabad szájjal szurkolnak a lelátókon, vagy szabad szájjal tolják a hülyeségeiket az arcunkba.

A kormányzás nehéz évei megviselhették a miniszterelnököt: nem a korábbi önmagára vall, hogy 16 ezer lélegeztető gépet vásárol, miközben mindössze kétezer működtetésére biztosít szakképzett személyzetet, majd 2,5 milliárdért keresnek raktározóbázist azoknak a lélegeztető szerkezeteknek, amelyekhez nem képesek szakképzett dolgozókat állítani. Két és fél milliárdból hány szakképzett ápolót, szakorvost, akár külföldit, lehetett volna letelepíteni, tisztességesen megfizetve a munkájukat? 2002-ben jórészt azért veszítették el Orbánék a választást, mert a népszerű miniszterelnök nagyon későn, az utolsó egy-két hétben szállt be a kampányba. Akkor későn tette, most viszont talán idejekorán.

Ráadásul egy emberéleteket veszélyeztető világjárvány idején akar választási harcba kezdeni a miniszterelnök, amikor a magyar gazdaság összeomlott, emberek ezrei veszítik el a munkájukat, amikor az egészségügyi rendszernek egyszerre kell ellátni a vírussal megfertőződötteket és a többi beteget is. Akkor akar a miniszterelnök az általa belső ellenségnek tartott ellenzékével megküzdeni, velük 2022-re leszámolni, amikor a legteljesebb összefogásra lenne szükség a kormány és az önkormányzatok között, a politikai hatalom és ellenzéke között, a jobboldali és a baloldali törzstábor között. Ők ehelyett alapítványokba szerveznek ki állami egyetemeket, elzárják el a gázt a Dankó utcai hajléktalanokat ellátó kórháznál, kutakodnak újságírók külföldi útjai iránt, teszik fizetőssé az életmentő sürgősségi ellátást a tb-t fizetni képteleneknek, és veszik el a frekvenciát az egyetlen kormánykritikus rádiótól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
... az oláhokat
2020. szeptember 22. 21:26
Matild, Matild, te ingyen fürdesz abban a vájúban, amiben a 444 jó pénzért. Vagy tévedek?
tango47
2020. szeptember 22. 19:43
Ha elővennénk néhány cikkét a pálfordulása előtti időkből, bizisten senki nem hinné el, hogy a szerző azonos mai énjével. Ámulok, bámulok. Szerintem ez már kényszerpálya számára, különben az írásból éhen halna.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 22. 19:40
ÁRULÓ RONGY MOCSOK!
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 22. 18:56
Mélytorkos Matild
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!