Kései sirató

2020. szeptember 29. 07:12

Mészáros, Tiborcz és a többi NER-lovag gátlástalan nyomulását eddig jellemzően megannyi Néma Levente nézte tétlenül.

2020. szeptember 29. 07:12
Vas András
Népszava

„A NER-univerzumban szokatlan módon a sokszor, sokféleképpen megalázott civilek segítségét kéri Csopak kormánypárti polgármestere, hogy megmentse települése kikötőjét, melyet a tavaly egy tőkeemelésnek köszönhetően állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. ötvenkét millió forintért hirdetett meg eladásra.

Az észak-balatoni település vezetőjének kérése legalább annyira meglepő, mint reménytelen: mire a tóparti önkormányzatok vezetői ráébredtek, hogy hallgatásuk nem jövedelmező, s a politikai hűséget minden esetben felülírja a NER-gazdasági érdek, már rekvirálták tőlük a magyar tengert. Akkor ugyanis látványosan csendben voltak, amikor a miniszterelnök veje a kormánypárti vezetésű Keszthely hathatós alájátszásával megszerezte a kisváros jachtkikötőjét, és akkor is csak a vállukat vonogatták, amikor az állam egyik zsebéből a másikba áttéve egy számára jelentéktelen summát elértéktelenítette a Bahart-részvényeiket.

Tavasszal ugyan már nem szavazták meg a Bahart legértékesebb részeinek privatizálásáról szóló reorganizációs tervet, de izmozásuk ekkor már mit sem ért. A kormányzati terv átment, a Bahart vagyon pedig átmegy – hogy hová, egyelőre nem tudni, hiszen a kemping, a jachtkikötők és a csopaki kikötő értékesítése még csak a pályázati kiírásnál tart. De nincs kétség senkiben, hogy a tendergyőztesek kihirdetésekor ugyanazok nevét lehet majd hallani, akik az elmúlt fél évtizedben módszeresen felvásárolták-megszerezték a tópart legértékesebb területeit, melyek fejlesztéséhez súlyos tízmilliárdokat testált rájuk az államkassza. Mészáros, Tiborcz és a többi NER-lovag gátlástalan nyomulását eddig jellemzően megannyi Néma Levente nézte tétlenül, bízva benne, a járvány ellen elegendő ősi szokás szerint leszúrni a kaszát a falu határába.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. szeptember 30. 10:31
Szóval Feci 2008.-ban ingyen odaadta a BAHART 48.99%-át az önkormányzatoknak, hogy másfél milliárddal emeljék meg a tőkét. ( haha ingyen.. valójában csak annyi volt az ötlet, hogy a bahart hiányán keresztül az önkormányzatokat le lehessen nyúlni .. ) Aminek a felét bele is tették, majd 2012.-ben az önkormányzatok visszakérték a lét és azt, hogy inkább ne kelljen fizetniük és az egész konstrukció köszi nem kell. 2019.-ben az állam beletett 6.6 milliárdot és most nekilátott rendbe tenni a dolgot. https://www.parlament.hu/irom39/07899/07899.pdf http://www.hirbalaton.hu/56933-2/
Pacpi
2020. szeptember 29. 17:02
A balatonkenesei kikötőt, ( amely egyike volt annak a négynek, amiről a BAHART lemondott ) 25 évre ingyen Balatonkenese önkormányzatának adták hasznosításra. Többek között Kontrát Károly fideszes képviselő hathatós közreműködésével. A jelenlegi polgármester egyébként függetlenként egy fidesz színeiben indulő jelölt ellen győzött a választásokon. Csak a miheztartás végett, a NER-lovagozáshoz adalékképpen.
Alvarez
2020. szeptember 29. 16:18
Basszátok meg, a Reptér nem fájt, mikor Gyurcsányék eladták, ráadásul külföldi kézbe?
VeJoLa
2020. szeptember 29. 13:48
Andris, te csak sírjál, megkésve, közben, meg előre is! Hadd örüljünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!