Mi is a lengyel álláspontot támogatjuk

2020. augusztus 17. 13:33

Különös tekintettel a Belaruszban élő jelentős nagyságú lengyel nemzeti közösségre.

2020. augusztus 17. 13:33
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán. Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon. A visegrádi összefogás ereje és fontossága most is megmutatkozik, mi is a lengyel álláspontot támogatjuk, különös tekintettel a Belaruszban élő jelentős nagyságú lengyel nemzeti közösségre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2020. augusztus 17. 14:31
És mi lesz most a sok fideszhívővel, akik eddig Lukasenkót védték? Mától az ellenkezőjét fogják gondolni? Képesek rá, afelől nincs kétségem.
NeMá
2020. augusztus 17. 14:31
Itt a válasz idióták, nem facebookon intézkednek, hanem telefonon tárgyalnak és dolgoznak! Ha van valami eredmény elmodják!
yndi
2020. augusztus 17. 14:29
Saját véleményük nincs?
elfújta az ellenszél
2020. augusztus 17. 14:25
A lengyelek a saját pecsenyéjüket sütögetik Balarusszban, mint ahogy mindenki más is. Ha már valahová be kell állni, legyen inkább a lengyel, de ez végül is csak diplomáciai kérdés Ukrajnát mint olyat a lengyelek találták ki, Belorussziát meg a litvánok. Volt amikor egymás ellenében osztották fel a területeket, volt amikor közösen (lengyel-litván államközösség). Na meg olyan is volt hogy a lengyeleket osztották fel a nagyhatalmak egymás között. Most majd meglátjuk mi fog kijönni https://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyel%E2%80%93Litv%C3%A1n_Uni%C3%B3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!