Kontraszt

2020. augusztus 31. 07:43

A skótok csak hüledeznek Boris Johnson nem éppen fényesre sikeredett, koronavírussal kapcsolatos válságkezelése láttán.

2020. augusztus 31. 07:43
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Ha igaz az a Downing Street 10. által egyébként cáfolt pletyka, miszerint Boris Johnson néhány hónap múlva kénytelen lesz lemondani, mert nem heverte ki a koronavírus-fertőzés következményeit, érdekes lesz összegeznie miniszterelnökségének eredményeit. Elvégre ő az a kormányfő, akinek a vezetése alatt az ország minden jel szerint megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból; akinél minden korábbinál drámaibb mértékben zuhant a brit GDP; és ő az, aki beverte az első nagy szöget az Egyesült Királyság koporsójába. Komoly bravúr ugyanis, hogy míg 2014-ben a függetlenségi népszavazáson még több mint 55 százalék szavazott arra, hogy Skócia az ország része maradjon, most 54 százalék a távozásra voksolna. S ennek csak az egyik oka az, hogy a Brexitről szóló referendumon a skótok nagy többsége ellenezte az Európai Unióból való távozást.

A skótok csak hüledeznek Boris Johnson nem éppen fényesre sikeredett, koronavírussal kapcsolatos válságkezelése láttán, és áldják a sorsot, hogy náluk Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon dönthet a járvány hatásainak enyhítéséről. Hatalmas a kontraszt a két politikus között. Miközben Skóciában 80 százalék elégedett Sturgeon fellépésével, Johnsonéval mindössze 30 százalék. S ezek az adatok már a Downing Street 10-ben is egyre nagyobb riadalmat keltenek. A brit kormányfő ezért Skóciában győzködte a helyieket arról, milyen jó nekik az Egyesült Királyságban, ám érveivel láthatóan nem sikerült lehengerelnie őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. augusztus 31. 16:18
Én azon hüledezek, hogy a skótoknak csak az 1%-a beszél skótul.
olajfa1
2020. augusztus 31. 11:35
Nem tudom hogy miért akarnák a skótok azt hogy Faragre legyen a Brit Miniszterelnök... A skótok mennyivel lennének jobb helyzetben ha az EU-ban lennének? Akkor mennyi migrit kellene befogadniuk? Akkor ha befogadnák a megfelelő EU-s direktíva szerinti nigrimennyiséget akkor a skót vírusprobléma megoldódna, és akkor egyetlen egy vírusos sem lenne Skóciában? A VÉRVÖRÖS KOMMUNYISTA AGYRÉM MEGINT ELÁRASZTOTTA A SZÉP FEHÉR PAPPÍRT!
Megtalálta
2020. augusztus 31. 11:34
Bolsevik kutya ugat, a Brexit karaván halad.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 31. 10:29
Figyelj Te Gyíkgiliszta jellem! Itthon meg az volt a baj, szigorúság volt???!!! Sok felszabadított kórházi ágy. most meg kevés! Nem az ökör következetes, hanem a VALÓDI JELLEMEMBER! Persze az ökör még ökör, a tinó meg tinó....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!