„Magyarország nem normális ország”

2020. augusztus 11. 07:28

Így hazudik az Index-ügyről a szlovák sajtó.

2020. augusztus 11. 07:28
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„Miközben a magyar sajtó »szabad«, »független« és »objektív« fele a gyászmunka oroszlánrészét maga mögött tudva már régen elosztotta egymás közt az Index másfél milliós olvasótáborát, a szlovák liberális médiumok sajtómunkásai még javában rágják a gumicsontot, szaftos hazugságokkal és féligazságokkal alátámasztva leghőbb vágyukat, Orbán fasiszta diktatúráját, számol be a ma7. 

Az aktuality.sk két újságírója, Pavol Štrba és a neve alapján magyar származású Eszter Kissová cikkükben igen sajátos és egyoldalú értelmezést tolnak a szlovák olvasók képébe, mondván Dull Szabolcs (egy helyen Szablocs) főszerkesztő kirúgásától kezdve gyakorlatilag a miniszterelnöki irodában dől el, mi lesz az Index sorsa.

Ha valaki esetleg arra számítana, a szlovák médiafogyasztó is objektív tájékoztatást kap az Index-ügyről, sajnos csalódni kénytelen. Rögtön az első bekezdések egyikében ezt olvashatjuk:

»Magyarország nem normális ország. Már, ami a sajtószabadságot illeti, semmiképpen!« – ilyen erős nyitást utoljára Ján Slota borgőzös sajtótájékoztatóin kapott az egyszeri médiafogyasztó, de a szerzők később sem adják alább. Az elfogultságáról méltán elhíresült Riporterek Határok Nélkül ranglistáját alapul véve húzzák rá a vizes lepedőt a magyar sajtóviszonyokra, majd a szintén nem különösebben jobboldali Human Rights Watch nyilatkozatát citálják ide, amely szerint »újabb szöget vertek a független média koporsójába Magyarországon«.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noge
2020. augusztus 12. 11:04
Csak egy olyan országban (Szlovákia) lehet igazi sajtószabadság, ahol újságírót mészárolnak le a saját házában, a barátnőjével együtt.
mustarharmas
2020. augusztus 11. 21:37
Eszter kissovának toll a fülébe! A másik úgyis szlovák.
balbako_
2020. augusztus 11. 15:29
A szlovák szarházik meg a magyar szarházik összedolgoznak. Ennyi.
crydog
2020. augusztus 11. 13:54
Verjük mi a szöget a nagy sajtószabadság koporsójába, de az a fránya libsi média csak visszakapaszkodik valahogy mindig..talán a külföldről alátolt euro-millióktól a talpa alatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!