Aki az előző rendszer kedvezményezettje volt, legalább most fogja be!

2020. augusztus 08. 10:49

A Kádár-rendszer nagyobb kárt okozott, mint a két világháború.

2020. augusztus 08. 10:49
Schuster Lóránt
Magyar Nemzet

– Pró és kontra hangzanak el vélemények. Önök túlélik?

– Azt mondta egy híres cigányprímás, hogy abban a pillanatban, amikor beteszi a hegedűt a tokjába, már elkezd romlani a tudása. A rockzene nem úgy működik, hogy a gyantát beteszed a zsebedbe, a dorombot meg a szádba, és elmész a buliba. A közönség csak azt látja, és nincs is ezzel gond, hogy fölmegyünk a színpadra, jókedv, hangulat s a többi, de hogy mi megy a háttérben, arról nincs fogalmuk. De túléljük ezt is, hisz túléltük a Kádár-rendszert, és túléltük a diszkóhullámot is.

– Melyik volt pusztítóbb?

– A diszkóhullám. Az nagyon betett. Többek között azért rühelltem azt a rendszert, mert nem tudtam egy nyolcas körmös anyát venni csak Bécsben, meg jackdugót, meg kábelt a gitárhoz. Volt olyan is, hogy le voltunk tiltva. Grósz Károly, amikor borsodi körzetvezető volt, kitiltott minket Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. Azt mondta: ha valaki rockzenét akar, menjen más megyébe. Egy gyökér volt, aki a halála előtt azért csak mondott egy érdekes dolgot: »még okozni fogunk meglepetéseket«. Sikerült is nekik az összes pártba beépített komcsival. Volt, hogy egy város határában várt minket két rendőrautó, mintha Amerikában lettünk volna, mondtuk ide jöttünk játszani, itt nem lesz buli, közölték.

– Koncz Zsuzsa szerint most mégis keményebb diktatúra van, mint akkoriban, pedig ő annyi lemezt jelentetett meg, ahányat csak akart, míg a P. Mobil tíz évig nem adhatott ki lemezt.

– Az apósa Kádár szövegírója volt. Egy technikus egyszer azzal poénkodott, hogy Koncz Zsuzsának két mikrofont kell felrakni, mert, mint mondta: »hang helyett csak meleg levegő jön belőle«. Életemben egyszer találkoztam vele, akkor is csak futólag, és azt üzenném neki, ahogy az összes többinek is, aki az előző rendszer kedvezményezettje volt, hogy legalább most fogják be a szájukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2020. augusztus 09. 11:50
A Kádár-rendszer az egész nemzetet nyomorította meg.Elhitette,hogy utolsó senkik vagyunk.Csak azok érnek valamit,akiknek nem magyar az anyanyelvük.Emlékeztek:"merjünk kicsik lenni"! Az emberekből kiölte a kezdeményező készséget,a felelősséget önmaguk iránt.Teljesen tipikus,hogy mindenért a kormányt okolják (teljesen mindegy,hogy ki van kormányon).Az igényesség "flanc" lett. Anyagiassá,mindent pénzben mérővé tette a társadalmat. "Megágyazott" a konzumizmusnak. Nagyon súlyos jellemferdülést okozott,amikor hazudni kellett abban,hogy mit gondolsz a világról.Igaz a fekete autó már nem vitt el,nem telepítettek ki,de esetleg a gyerekedet nem vették fel az egyetemre,nem kaptál útlevelet,lakáskiutalásra várva mindig a sor alján találtad magad.Emlékeztek még az iskolai Jellemzésekre? Ez is egy eszköz volt arra,hogy a rendszernek megfelelő viselkedésre ösztönözzék az embereket. Sokkal nagyobb kár volt ez,mint amit pénzben ki lehet fejezni!!! Én a magam részéről akkor lássam őket újra a hatalomban mikor leesik a nap az égről! Azzal fejezem be amit nagymamám mondott mindig: A TŰZ ÉGESSE MEG MINDET!!!!
Bell & Sebastian
2020. augusztus 09. 00:03
Magyarországon a DDT -t Gesarol néven forgalmazták, ezt elfelejtettem hozzátenni.
Robur
2020. augusztus 08. 23:52
Orbán csicska szardarab.
Mirtilla
2020. augusztus 08. 22:14
Az 1952-ben alapitott Liszt Ferenc-dijat erdetileg a komoly zene kimagasló tehetségü és legsikeresebb müvészei kapták. 1977-ben, a Kádár-korszak fénykorában elsőként jutalmaztak ezzel a dijjal egy könnyüzenei üdvöskét. Találós kérdés: ki volt ő ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!