Az erősek, a bosszúállók, a kicsinyesek világa

2020. július 01. 17:15

Van egy rendszer, ami a szegény gyerekeket szegényebbé teszi.

2020. július 01. 17:15
Horn Gábor
Horn Gábor
hvg.hu

„A jóakaratú, joviális regresszió áporodott, különösebben nem ártalmas, olykor ízléstelen világ – a magyar pedagógusok többsége éli ebben mindennapjait, nincs módjuk, motivációjuk, erejük fejlődni, továbblépni. A szervezett továbbképzések rossz minőségűek, ami pedig az önerőből való élethosszig tartó tanulást illeti: ha tudnak is angolul, luxus lenne a nyugati kollégák módszereiről olvasni az interneten, amikor arcpirító fizetés mellett kell gyereket nevelni, felkészülni a másnapi órákra, vezetni a háztartást. Horribile dictu pihenni, kikapcsolódni, nézni a plafont, amíg lejár a mosás, hátha másnap frissebben lesz a résmentesen tollbamondott alaptanterv szócsöve.

Ebbe a diáknak és pedagógusnak egyaránt fullasztó életbe hozott néhány kínos, vidám, zavarba ejtő, közvetlen, ügyetlen, bolondos pillanatot a makói tornatanár, aki a vasalódeszka segítségével tanított úszni. Veszélyes? Igen. Faragatlan? Igen. Mínuszos? Rendkívül. Van egy elkötelezett tanár, aki kétségtelenül nem a legjobb módját választotta, hogy feldobja a saját és a gyerekek napját és kis időre ne precízen azt csinálja, amit előírnak neki. És van egy rendszer, ami a szegény gyerekeket szegényebbé teszi, ami, járványon kívül is mindennapos testnevelést ír elő a megfelelő helyszín biztosítása nélkül.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2020. július 02. 21:30
Volt (szerencsére már csak volt) egy másik rendszer is (Horn Gábor aktív közreműködésével) melyben a szegény ország még szegényebb lett. Valószínűleg azért, mert Horn Gáborék saját koalíciós miniszterelnöke, Medgyessy Péter jelentette ki, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Mi mindig csak a "LOP STOP" tábla felénk néző oldalát láttuk a tv-ben, lehet, hogy a tábla másik oldalán is ugyanez állt?
Vakfolt
2020. július 02. 13:55
"Van egy rendszer, ami a szegény gyerekeket szegényebbé teszi." Mondta lelki szegény gabóca, és még lelki szegényebb lett. Ő az aki bármiféle indoklás nélkül mindig elmondja, hogy nagyon nincsen megelégedve Tarlóssal.
tölgy
2020. július 02. 13:38
"Az erősek, a bosszúállók, a végtelenségig kicsinyesek világa." Ugye a liberálbolsevik haverjaidról, főnökeidről beszélsz? Hál' Istennek idehaza most még csak a kutyaugatás-szerű harsány hangotokat, a mindenünnen ömlő mocsokáradatotokat érzékeljük, ám a külvilágban, a "fejlett nyugaton" az általad oly szépen megfogalmazottak szerint folyik el az "élet", a tőletek mást gondolók, mást akarók élete.
nyugalom
2020. július 02. 13:26
Bohóc-nidermuller aposaval hallgathatna! Tul nagy az arca!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!